• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Idag 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Meriterande Malmöseger mot serieledarna

23 februari 2017 21:53
#MIFVLH

Många har försökt besegra Växjö under de senaste två månaderna, men bara Luleå hade lyckats. Nu sällar sig Malmö till den skaran efter en minst sagt dramatisk straffseger.


Går det att slå Växjö? Laget som tagit över serieledningen och som inför mötet med Malmö vunnit 17 av sina 18 senaste matcher.

– Det blir tufft men håller vi oss till vår matchplan finns chansen, sa Malmös Andreas Thuresson till C More inför första nedsläpp.

Och visst skapade Malmö bryderier för Växjö. Rhett Rakhshani satte 1-0 i powerplay efter 4:24 och i slutet av perioden kontrade Lars Bryggman in 2-0 med en fin prestation.

– Vi är inte nöjda, de tillbringar för mycket tid i vår zon. Det gäller att vara på tå annars går det dåligt i den här ligan, kommenterade Växjös Erik Martinsson insatsen till C More i första pausvilan.

Växjö tog sig i kragen och kom ut bättre i andra. Serieledarna skapade en hel del farliga skottlägen, men längst bak i Malmö stod Cristopher Nihlstorp emot och såg till att Malmö hade fortsatt 2-0.

– Vi har bra snack och hjälper varandra där ute. Vi ska fortsätta att stänga ner mittzon men ändå inte bli för tillbakadragna utan försöka gå för trean, sa Malmös Robin Alvarez till C More.

Bara början på dramatiken

I tredje perioden tog det fart ordentligt, men det dröjde ända till den andra hälften. Robert Rosén reducerade efter 11:18 och bara 15 sekunder senare sköt Eric Martinsson in 2-2.

En riktig kalldusch för Malmö som hade ganska bra kontroll på händelserna. Det skulle komma en sådan dusch till, men innan dess hade skåningarna återtagit ledningen genom Fredrik Händemark i numerärt överläge.

Växjö tog ut målvakten och med bara nio sekunder kvar studsade Nick Bailens skott via både Olli Palola och Dennis Everberg in i nät.

Malmö var sedan starkast i straffläggningen och tog hem segern efter mycket om och men.

– Synd att vi inte kan ta tre poäng, men det är ett bra lag vi möter. Att vi tar hem det trots att de kvitterar hela tiden tyder på mental styrka i truppen, sa Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Kommande motståndare:

  • Malmö-Rögle, Lör 25 feb 16:00
  • Växjö-Brynäs, Lör 25 feb 18:30