• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

Åttonde raka segern för Växjö

14 januari 2017 21:14
#VLHLIF

Växjö ångar på för fulla muggar i SHL. De är i det närmaste oslagbara just nu och mot Leksand kom lagets åttonde raka seger.


Snacka om chockstart i matchen! Leksand vann den första tekningen, Ben Youds letar efter Johan Olofssons klubba vid offensiv blålinje men pucken går hela vägen ner i kortsargen. Efter den störtar Olofsson och nyper till direkt, 0-1 efter åtta sekuners spel.

Det chockade nog en del och kanske blev Leksand själva lite chockade, för det dröjde inte länge förrän Växjö kvitterade genom Dennis Everberg.

I andra satte hemmalaget ett frenetiskt tempo och vaskade fram chanser och ofta fina anfall. De gjorde också ett mål, men det tillkom kanske inte efter eget bra spel utan det var Leksands Joe Piskula som bjöd på en riktig felpassning i egen zon. Liam Reddox tog hand om den på, för Växjös del, bästa sätt och satte 2-1.

"Jobbade oss in i det"

I tredje klev sedan Arvid Lundberg fram och dundrade in 3-1 med ett lika hårt som välplacerat skott. leksand hade ett par chanser att krypa närmare, men Växjö hade totalt sett bra kontroll. Adam Brodecki satte 4-1 i öppen kasse i slutet.

– Vi jobbade oss in i det på ett bra sätt och spelade även tredje för att vinna den, sa Växjös tränare Sam Hallam till C More.

– Vi möter ett bättre lag över 60 minuter, de är starka med puck och får några långa anfall på oss. Men lite stör vi och det ger ändå framtidstro, sa Leksands tränare Per-Erik Johnsson och lät inte alltför nedslagen.