Tuff förlust mot Brynäs
Publicerad: 2012-10-13

Växjö Lakers svarade för en bra slutforcering men hann aldrig ikapp Brynäs som vann med 2-1 i VIDA Arena. 

Växjö Lakers hamnade i ett 0-2-underläge men fick in en 1-2-puck genom Noah Welch - men närmare så kom man inte trots flera bra chanser. 

- Vi har ingen panik men vi har lite kramp när vi ska sätta dit puckarna. Jag tror ingen på läktaren tycker att vi gör en dålig match. Vi sliter och kämpar. Vi måste inse att vi är ett bottenlag idag och det gäller att ta oss därifrån. Vi måste kasta oket och våga bli bättre, säger Janne Karlsson. 

Brynäs nyttjade sitt vassa power play-spel till fullo. Sebastian Enterfelt stötte in 1-0 i första perioden där Fredrik Norrena tvingades till en omöjlig sidledsförflyttning och talangen Elias Lindholm virkade in 2-0 efter en egen prestation. 

- Det är synd att vi släpper de här målen i box play, säger Janne.

Mitt i andra perioden fick Växjö Lakers kontakt. För andra matchen i rad lossade Noah Welch stora kanonen och hans raket hittade maskorna fram till 1-2. 

- Vi fick det där viktiga 1-2-målet innan sista perioden vilket skapade hopp för oss, menar Janne.

Men trots en hel del chanser så blev det inte fler mål. 

Mycket i matchen var bra - men pricken över i saknas.

- Jag tycker vi vårdar pucken bra. Kedjan med Steve Saviano, Liam Reddox och Jan Urbas var vår bästa där Steve kanske gjorde sin bästa match någonsin i Elitserien. Han gör det fantastiskt bra, säger Janne. 

- Vi måste komma dit där fler killar får en utveckling under resan, precis som Steve. Då kommer vi vinna matcher. De spelarna vi har måste bli bättre - det gäller att hålla huvudet högt, våga spela och lyfta sig. 

Det känns som det är bra fart i spelet men det är målen som saknas?
- I år ligger vi sämre i tabellen men jag tycker att vi spelar bättre i år. Vi har laget vi har och vi måste bli bättre och utvecklas och skapa spelare som kan leverera. Det finns enorm kapacitet i många killar. 

Och power play-spöket lever kvar. Nu är Växjö Lakers uppe i 47 mållösa power play.

- Det är inte bra. Det sitter i huvudet. I förra matchen hade vi flera bra chanser, idag var det sådär, säger Janne Karlsson.

Nu har Växjö Lakers vila fram till torsdag då det är bortamatch mot Timrå.

Redaktör Jonas Gustavsson