• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan

En match från 300 för "Bois"

16 januari 2013 07:19

Johan "Bois" Andersson är en av trotjänarna i Växjö Lakers - och nu har forwarden bara en match kvar tills han når 300 matcher i klubben.


Johan Andersson stod på 260 matcher inför säsongen och har nu hunnit med 39 kamper - vilket gör att han bara är en match från milstolpen 300 matcher i Växjö Lakers mundering.

– Tiden går jäkligt fort. Jag hade ingen aning om det och trodde att jag var en bit ifrån, men det är riktigt skoj. Det är ett tecken på att man börjar bli gammal också, säger Johan och skrattar.

– Jag har ju varit i samma klubb ett tag nu så det är klart att det är stort.

Johan Andersson har gjort sex säsonger i Växjö Lakers. Han kom till föreningen för drygt åtta år sedan och har en två år lång avstickare till Frölunda, men valde efter sejouren i Göteborg att återvända till Växjö Lakers.

Det har hänt mycket i föreningen sedan "Bois" kom 2005.

– I vissa andra föreningar händer det kanske inte så mycket under åtta år, men under mina år här så har det hänt otroligt mycket. När jag kom var vi nya i allsvenskan, sedan har vi etablerat oss och sedan tagit steget upp i Elitserien. Plus att det blivit en ny arena. Det är många som är kvar i klubben också trots att det hänt många saker och spelare som Steve (Saviano) och Robert (Rosén) har kommit tillbaka. Det känns som samma gamla gäng på något sätt (haha).

Vilka matcher minns du bäst från åren som gått?
- Det är klart att elitserieavancemanget uppe i Örebro är ett stort minne. De flesta som var med där vet hur stort det var. Den första matchen i VIDA Arena var också häftig. Men jag har varit med om många roliga matcher i gamla Växjö Ishall också. Sista matchen mot Rögle, bland annat.

Minns du din första match?
- Det var så längesedan så det gör jag faktiskt inte. Joakim Fagervall var tränare... mer minns jag inte. Jag får leva på nyare minnen (haha).

Johan Andersson fick en smäll i förra matchen mot Rögle och fick bryta matchen. Men det är ingen fara med 28-åringen.

– Jag vilade från isen i måndags, var med en del igår och ska köra för fullt idag (läs: onsdag). Jag vet inte om det var en hjärnskakning men jag blev lite yr och såg dubbla puckar, och då är det ingen bra idé att spela ishockey. Men jag mår bra nu, säger han.

Fotnot: Johan Andersson spelade sin 300:e match 29 januari 2013 mot Timrå.