Återigen en uddamålsförlust
Publicerad: 2012-10-14

Växjö Lakers förlorade på lördagskvällen med uddamålet mot förra årets mästare, Brynäs. Enda målskytt i hemmalaget denna afton blev Noah Welch, som gjorde mål för andra matchen i rad.

Precis som så många gånger tidigare den här säsongen inledde Växjö Lakers matchen starkt och lyckades etablera tryck mot Brynäs mål.
Efter drygt fem minuter kom matchens första utvisning, vilken drabbade gästerna. Powerplayspelet blev inte helt otippat resultatlöst.
I mitten av perioden drabbades VLH av en utvisning på Niklas Lundgren, vilken blev kostsam. Brynäs behövde bara 34 sekunder på sig att rulla upp Lakersförsvaret och därmed relativt enkelt sätta dit ledningspucken. Sist på pucken var Enterfeldt, efter fint förarbete av Järnkrok och Lindholm.
VLH snurrade under långa stunder i Brynäs zon under perioden, men hade förtvivlat svårt att ta sig in på kassen och skapa de här riktigt gifta chanserna.

Ett par minuter in i mittperioden drygade gästerna ut sin ledning till 0-2, återigen i powerplay. Återigen är firma Lindholm/Järnkrok som låg bakom målet och det tog bara 41 sekunder.
Sex minuter senare fick Lakers lite luft under vingarna när Noah Welch reducerar till 1-2 genom ett kanonskott. Vampola serverade med ett snyggt framspel från bakom kassen.
Direkt efter målet blev VLH-spelarna något passiva och Brynäs tilläts skapa ordentligt tryck. Det är var med nöd och näppe som Brynäs inte lyckades dryga ut ledningen igen.

I den tredje perioden jagade Lakers för att få in en kvittering men trots både powerplaytillfällen och en plockad målvakt är man aldrig riktigt nära. Närmast var Reddox efter att ha huggt på en retur på skott från Lundgren.