En poäng efter stark tredjeperiod
Publicerad: 2019-02-12
Växjö Lakers åkte till Göteborg och Scandinavium för match mot Frölunda. En pinne blev det med hem till Småland efter förlängning.

Den första perioden gick i vågor och inledningsvis var det hemmalaget som forcerade mest. Efter bara 45 sekunder åker Horak ut för en till synes felaktigt dömd puck out. Men allt eftersom perioden går så kommer gästerna in mer och mer i matchen och efter 11.36 hittar Kris Veersteg en underbar passning i sin första match till Horák som avslutar snyggt med en hög backhand. Ett klassmål från två artister.

Men säg den lycka som varar. Redan efter dryga 4 minuter senare gör Chay Genoway en s.k coast to coast, rundar Lakers mål och lyckas peta in kvitteringen efter 15.57. Första perioden slutar oavgjort och det speglar perioden ganska bra.

I inledningen av den andra perioden ska vår nya Kanadensare åter visa upp sig när han förvaltar Shinnimins passning och prickskjuter in ledningsmålet med 3.46 spelade av andra perioden. Tyvärr får vi inte vara glada så länge denna gång heller för bara dryga minuten senare får Ryan Lasch ett kontringsläge 2 mot 1 som han förvaltar på ett riktigt bra sätt och vi har åter igen kvitterat.

Efter kvitteringen tar Frölunda över lite mer av perioden och med 7.57 spelade visar Ryan Lasch upp sig iogen när han snyggt assisterar till Simon Hjalmarsson som stänker in pucken från nära håll. Hemmalaget i ledning med 3-2, inte helt orättvist. I slutet av perioden blir det lite turbulent på isen vilket genererar utvisningar för båda lagen, dock fortsatte spelet 5 mot 5.

Den tredje perioden får vi nog säga går till gästande Lakers som vinner skotten med 3-10 och lyckas via en kontring i numerärt underläge, en friställd Linus Fröberg kvitterar Frölundas ledning med drygt 6 minuter kvar av matchen. Resultatet står sig tiden och följdes av en intensiv förlängningsperiod där båda lagen hade sina möjligheter att avgöra.

Under straffavgörandet får vi bara en målskytt och det är givetvis Ryan Lasch som nästan själv såg till att Frölunda till slut vinner denna jämna spännande drabbning. Växjös straffskyttar var Kris Veersteg, Janne Pesonen och Roman Horak. Bra start för Kris Veersteg med 1+1.

Ny match på torsdag kl 19.00 när Brynäs IF gästar Vida Arena. Se till att säkra din plats!