Inför Växjö - Färjestad
Publicerad: 2021-09-11
Inför
Äntligen är dagen kommen då SHL:s grundserie drar igång igen! Under lördagseftermiddagen gästas Växjö av Färjestad i en på förhand mycket intressant tillställning.

Sommaren har passerat och höstmånaden september är kommen, vilket innebär SHL-premiär! Under lördagseftermiddagen är det dags för Växjö att ta sig an Färjestad i VIDA Arena i en på förhand intressant tillställning.

Växjö har hunnit med att spela tre träningsmatcher och fyra Champions Hockey League-fajter innan dagens premiärmatch i den inhemska ligan. Lakers vann den första träningsmatchen mot Linköping med 2–0, därefter blev det förlust mot såväl Frölunda (1–5) som Malmö (1–2).

Vidare inledde man Champions Hockey League genom att 2–1-besegra Sparta Prag och köra över Bremerhaven med 5–0. Under de två senaste CHL-fajterna blev det dock förlust på bortais mot samma motstånd. Sparta Prag vann med 2–1 efter förlängning och Bremerhaven med samma siffror, fast efter ordinarie speltid.

Färjestad å sin tur har spelat sju försäsongsmatcher. Laget inledde med fyra raka förluster. Två av förlusterna kom mot Örebro med uddamålet och de övriga nederlagen kom mot Frölunda och Leksand. Därefter kom Karlstadslaget igång och vann sina tre sista träningsmatcher inför dagens SHL-premiär. Allra senast vann man med 4–3 efter förlängning mot Linköping och dessförinnan med 2–1 OT mot Djurgården och 3–2 mot Oskarshamn.

Växjö och Färjestad möttes åtta gånger under den föregående säsongen, där Lakers vann de flesta av matcherna. I grundserien vann Färjestad de två första mötena med 3–2 efter straffar och 4–2. Sedan vann Lakers de två sista grundseriematcherna med 4–1 i VIDA Arena och 3–2 på bortaplan.

Efter grundserien drabbades de båda lagen ihop i kvartsfinal i en matchserie som Växjö vann med klara 4–0. Bataljerna i serien var dock jämna då Lakers vann två av fajterna först efter förlängning och ytterligare en med uddamålet, 5–4. Utöver de resultaten vann Växjö även med 3–0.

Nu är den förra säsongen och årets försäsong historia. Såväl Växjö som Färjestad nämns som utmanare till SM-guldet 2022. Frågan är vilket av lagen som inleder med seger respektive förlust? I kväll vet vi svaret.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö har sex raka segrar mot Färjestad (alla sammanhang inräknat).

… Nyförvärvet, Olle Lycksell, har gjort poäng i fyra raka matcher.

… Växjö har vunnit sex av sina nio senaste hemmamatcher mot Färjestad (alla sammanhang inräknat).

… Marcus Nilsson gjorde hattrick för sitt Färjestad i genrepet mot Linköping.

… Färjestad endast vunnit en av sina sex senaste bortamatcher (alla sammanhang inräknat).

Timmy Renud