• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr

24 600 kr till Hjärtebarnsfonden

27 maj 2016 10:00
Ungdom

För andra året i rad har Växjö Lakers ungdom sålt armband till förmån för Hjärtebarnsfonden.
Årets bidrag landade på 24 600 kr.


STORT HJÄRTA är ett ledord för all den verksamhet Växjö Lakers bedriver där samhällsansvar ska gå som en röd tråd genom verksamheten. Visionen för arbetet med socialt ansvarstagande är att aktivt verka för att öka och förbättra villkoren för Växjö Lakers intressenter; våra anställda, barn och ungdomar, kunder och leverantörer.
Förutom den dagliga verksamheten gör Växjö Lakers som organisation utvalda aktiviteter kring välgörande ändamål och i dagsläget har man ett tiotal etablerade samarbeten med olika organisationer, Hjärtebarnsfonden är en av flera.

I Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste medfödda sjukdomen jämfört med andra medfödda sjukdomar.

För andra året i rad har Växjö Lakers ungdom sålt Stort hjärta-armband där 50 kr per sålt band har gått till Hjärtebarnsfonden. Man har nu sammanställt försäljningen av armband den här säsongen och är glada att kunna meddela att man har sålt 492 armband för 49 200 kr, vilket ger ett bidrag på 24 600 kr till Hjärtebarnsfonden.

- Vi är en klubb som inte bara har som uppgift att utveckla hockeyn utan också ta ett samhällsansvar. Vi är glada att för andra året i rad kunna lämna ett bidrag till Hjärtebarnsfonden, säger Stefan Bild på Växjö Lakers ungdom.

Hjärtebarnsfonden

Hjärtebarnsfonden arbetar för att barn, unga och vuxna födda med hjärtfel får bästa behandling medicinskt, psykologiskt och socialt. Att familjen också får ett bra omhändertagande och blir välinformerade.

www.hjartebarnsfonden.se

_- Pengarna som vi får från försäljningen av armbanden gör skillnad för hjärtebarnen i Sverige. Det innebär att fler barn och ungdomar får möjlighet att åka på läger samt att de familjer som ligger länge på sjukhus har en möjlighet att få ett ekonomiskt stöd. Vi vill tacka Växjö Lakers och alla som köpt armband för att ni tillsammans med oss för kampen mot medfödda hjärtfel, säger ordförande i Hjärtebarnsfonden Kronoberg Linda Sundberg._