J18: Lakers vann derbyt och serien
Publicerad: 2018-02-24
J18
Under torsdagen besegrade Växjö Tingsryd på bortaplan i derbyt och vann således serien med en omgång kvar av J18 Elit Södras fortsättningsserie.

Växjö vann derbyt borta mot Tingsryd tämligen enkelt under torsdagen med 4-1 och vann därmed också J18 Elit Södras fortsättningsserie trots att en omgång återstår.

Hemmalaget tog ledningen i mitten av den första perioden genom mål av Noah Liljegren-Blomqvist i powerplay. Målet blev periodens enda trots att Tingsryd vann skotten med 15-11 och fick spela powerplay tre gånger om.

I den andra perioden kvitterade Filip Cederqvist omgående och bara ett par minuter senare satte David Chronvall ledningspucken för Lakers på straff. Växjö fick chansen att spela powerplay två gånger om under sista delen av mellanakten, men Tingsryd lyckades freda målet.

Tingsryd jagade en kvitteringspuck i den tredje perioden, men efter bara fem minuter ådrog hemmalaget sig en utvisning som Lakers förvaltade på bästa sätt då Felix Franzén satte 3-1. Några minuter senare satte Simon Svensson spiken i kistan, 4-1, och fixade tre nya poäng till Lakers.

I och med segern mot Tingsryd så leder Växjö tabellen fem poäng före tvåan Malmö med en match kvar och har således vunnit serien.