Inför Frölunda: "Vill matcha intensiteten"
Publicerad: 2013-11-13

Växjö Lakers laddar om batterierna inför torsdagens bortamatch mot Frölunda som blir en tuff, fartfylld och troligt underhållande kamp mellan två intensivt spelande lag. 

Växjö Lakers gjorde en spelmässigt stark insats mot Brynäs under tisdagskvällen, men det blev bara en poäng sedan gästerna avgjort på straffar. 

- Vi gjorde mycket bra saker mot Brynäs. Vi hade bra fart, vann tillbaka pucken snabbt, var ganska trygga och släppte inte till så många spelvändningar. Allt som allt är vi nöjda med mycket - men det saknades en del saker, som lite "edge". Då tänker jag bland annat på spelet framför deras kasse, det kan bli lite vassare. Det fanns där bitvis, men inte hela tiden. Spelet framför egen kasse kan också bli lite rejälare och lite mer desperat. Helheten är bra, men "edgen" som avgör matcher kan vara lite bättre, säger Sam Hallam. 

Dock: övertid och straffar har inte varit Växjö Lakers grej så här långt in på säsongen. Åtta av 20 matcher har gått till övertid och straffar och bara en gång har Växjö Lakers lyckats knipa extrapoängen. 

- Det är fruktansvärt dålig procent för vår del. Jag tycker att spelet fyra mot fyra mot Brynäs var bland det bättre vi gjort i år, men jag tycker också att vi kan kontrollera pucken ännu bättre, säger Hallam.

- Vi behöver en eller två vinster efter övertid eller straffar som kommer på sätt som vi kanske inte förstår, så att vi bygger upp en positiv känsla av att gå in i de lägena och inte funderar så mycket. 

Under torsdagskvällen väntar bortamatch Frölunda. Senast lagen möttes i Göteborg så vann Frölunda med 3-2 efter - just det - straffar. I den matchen vände Växjö Lakers ett 0-2-underläge. 

- Vi hade spelat mot Färjestad på fredagskvällen innan så det var en speciell situation med två matcher på två dagar som var rolig att prova på. Vi var lite stillastående i första perioden och gav Frölunda mycket is, men sedan kom vi upp och matchade dem. Det ska bli skoj att möta dem igen, de jobbar intensivt och är starka framför egen kasse, säger Hallam. 

Matchen i Scandnavium var riktigt underhållande - och inget talar för att det blir annorlunda under torsdagen. 

- Båda lagen vill spela med hög intensitet och vara puckförande för det också är det bästa sättet att försvara sig på. 

Frölunda är i bra form vilket inte minst tisdagens bortavinst mot Luleå indikerar. Laget är tvåa i tabellen, två poäng före femman Växjö Lakers. 

En nyckel för seger är givetvis power play-spelet, något som inte klickat hittills. 

- Ser vi till matchen mot Brynäs så satte vi upp det bra, men vi är fortfarande för restriktiva med att ta skott. Vi hade sju skott på sju och en halv minuts power play, det var fem till sju skott för lite. Det vill vi göra bättre, vi måste hitta fler skottvägar och ta chansen när vi får den, säger Sam Hallam. 

- I övrigt blir modet i spelet viktigt för oss, vi måste våga ligga nära Frölunda och våga utmana deras intensitet.

Matchen mot Frölunda spelas i Scandinavium torsdagen 14 november med nedsläpp 19.00. Matchen sänds på C More Live 4 med start 18.55. 

Du kan också se Växjö Lakers bortamatcher på webben: 

» Webbsändning

Redaktör Jonas Gustavsson