J18: Växjö krossade Borås
Publicerad: 2019-10-18
J18
Under torsdagskvällen var det återigen dags för match då Växjö tog sin an Borås på hemmaplan. Lakers dominerade från början till slut och vann bataljen med utklassningssiffrorna 6-0.

Växjös J18-lag fortsätter spela en riktigt fin hockey och är med i toppen av tabellen. Under torsdagen hemmabesegrade man Borås med utklassningssiffrorna 6-0 efter stort spelövertag.

Den första perioden hann knappt börja innan Växjö tryckte in 1-0-målet. Målet, som gjordes efter 1.22, noterades Henrik Hallberg för assisterad av Arvid Kruukka. Trots att Växjö vann skotten med förkrossande 19-8 i perioden så blev Hallbergs fullträff den enda under de första 20 minuterna.

Mellanakten blev aningen jämnare där båda lagen skapade några fina målchanser. Vi fick, precis som i den första perioden, se ett mål under de 20 spelade minuterna. Återigen var det Växjö som svarade för målet då Linus Lindahl hittade nätmaskerna bakom Anton Erlandsson i Boråskassen.

Växjö kom ut bra i den tredje perioden och ville avgöra matchen snabbt, vilket man också gjorde. Lindahl, som gjorde 2-0-målet, skickade in sitt andra mål för kvällen redan efter 56 sekunders spel och Lakers utökade därmed sin ledning till 3-0. Under matchens sista minuter satte Alexander Dahlberg, Alexander Labraaten och Hampus Karlsson en varsin kasse inom loppet av 1.47 och Växjö vann därmed matchen med förkrossande 6-0. Philip Svedebäck var, som vanligt, briljant mellan stolparna och motade samtliga 25 skott som han fick på sig. En skön hållen nolla för Växjömålvakten.

Lakers ligger fortsatt trea i tabellen med 22 inspelade poäng på tio matcher. Man är två poäng före fyran Malmö och fem poäng efter ettan Frölunda och tvåan Linköping.

Skott: 45-25 (19-6, 11-11, 15-8)

På söndag är det dags för Växjö att spela match igen då topplaget Linköping väntar i Stångebro Ishall. Snacka om en häftig match mellan två av seriens absolut bästa lag. Linköping har vunnit nio av tio matcher och besegrade Rögle senast med uddamålet 3-2 på bortaplan.