• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar

Viktiga tre poäng i Smålandsderbyt

23 februari 2019 20:30
Referat

Sista Smålandsderbyt för säsongen med Lakers som segrare inför fulla hus i Vida Arena (5750). Tre otroligt viktiga poäng i jakten på slutspel.


Matchen börjar i ett högt tempo. Exakt så som man vill att det ska se ut. Men trots det höga tempot är det ändå kontrollerat, med bra passningsspel och mottagningar. Och det gäller bägge lagen, men det är ändå Lakers som börjar den här matchen bäst och sätter hårt tryck på gästerna. Det vi kanske saknar inledningsvis är rejäla målchanser som uteblir mycket pga att båda lagen spelar väldigt bra i sitt försvarsspel och ser till att hålla motståndaren på utsidan.

En annan sak som visar på hur snålt det är med målchanser är antalet skott på mål från båda lagen. Men det är hemmalaget som håller i taktpinnen och efter 15.02 får man så utdelning när ingen mindre än Arvid Lundberg plockar upp en förlupen puck i offensiv zon och slänger iväg ett skott som tar en konstig väg in bakom Jonas Gunnarsson och vi hade ledning för hemmalaget.

2 minuter senare när Lakers fortsätter sin press så slarvar man i backbytet och åker på en 2 minutare för "too many players". Men HV71 får inte till sitt PP utan Lakers har inga större problem att reda ut det och även gå till periodvila med en 1-0 ledning.

Den andra periodens inledning är fortsatt intensiv från hemmalaget vilket belönas med att man får en utvisning med sig redan efter 1.38. Och ca 1.40 in i PP spelet kan nästa back för kvällen titulera sig målskytt. Denna gång är det David Bernhardt som stänker in sitt andra mål i Lakerskostymen. Målet kom efter 3.19 av den andra perioden.

Lakers fortsätter sitt intensiva spel vilket föranleder att HV är tvungna efter 6.55 att ta en time out. Efter denna time out sätter HV lite högre press i banan och sen är det Tedenby som själv tar HV tillbaka in i matchen genom att först skapa en utvisning för hemmalaget och själv slå in reduceringen i PP spelet. Reduceringen kommer efter 10.55 av den andra perioden.

Men det känns inte som hemmalaget påverkas så där jättemycket av reduceringen. Man fortsätter att vara intensiva både framåt och bakåt. Och efter 13.17 åker Oscar Sundh ut efter en tripping på Brendan Shinnimin. Något som Oscar inte var nöjd med och som skapade lite känslor där ute. Lakers har ett ganska bra PP även denna gång och skapar en hel del lägen men ingen utdelning dock.

Slutet på den andra perioden går helt och hållet i Lakers färger. Men nån mer utdelning får man inte trots riktigt bra spel. Skotten i den första perioden var 6-3 och i den andra slutar den 10-5, totalt 16-8 efter 2 spelade ronder.

I den sista ronden får vi åter igen se ett heltaggat Lakers som bara kör stenhårt och verkligen visar att man vill ha den där trean. Efter 3.04 får Anton Bengtsson hos gästerna besöka botbänken efter en holding och Lakers får en ny chans i PP. Och den här gången är det första PP uppställningen som visar sin klass. Janne Pesonen skickar en handledsprojektil som inte Gunnarsson hinner med på och Lakers får den där efterlängtade trean. Målet kommer efter 3.41.

Efter 3-1 målet hamnar hemmalaget lite på hälarna och känner nog att man vill försöka stänga den här matchen. Vilket givetvis ger HV71 greppet och taktpinnen, och mer tid i offensiv zon. Och bara en minut efter 3-1 målet åker målskytten Janne Pesonen på en hög klubba och HV får chansen i PP igen. Lakers reder dock ut den här stormen och klarar det nummerära underläget.

Men HV fortsätter driva på efter utvisningen och till slut får man utdelning genom Anton Bengtsson, som därmed fick upprättelse för sin utvisning som gav Lakers 3-1. Målet kom efter 12.02.

En fantastisk match får ett fantastiskt dramatiskt slut med hemmalaget i en uddamålsledning. Efter HV:s reducering jämnar spelet ut sig en aning och Lakers tar mer för sig igen. Med 56 sekunder kvar av matchen tar HV ut Gunnarsson och går fullt ut för en kvittering. Men trots att man skapar en del framför Viktor Fasth så håller man ut hela vägen och gonggongen går till slut efter 60 minuter och förkunnar därmed viktiga 3 poäng in på Lakers konto.

En fantastiskt bra och spännande hockeymatch vi fick se inför fullt hus i Vida Arena. Skottstatistiken i den tredje perioden slutar 7-10 och totalt 23-18.

Ny hemmamatch på tisdag när Djurgården kommer på besök. Se till att säkra din plats!