Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec

Tomi Kallio blir kvar i Växjö Lakers

11 mars 2014 17:30

Under tisdagen blev det klart att Tomi Kallio skriver nytt kontrakt med Växjö Lakers och han blir därmed kvar i klubben i ett år till.


Tomi Kallio kom till Växjö Lakers i samband med SHL-avancemanget 2011 och har sedan dess varit en grundbult i laget.

Nu är det klart att resan i klubben fortsätter. Under tisdagen skrev Tomi Kallio på ett nytt ettårskontrakt med Växjö Lakers och kommer därmed att inleda sin fjärde säsong i klubben till hösten.

– Innan vi stänger verksamheten med kontrakt för att helt och hållet fokusera på slutspelet så har vi förlängt med Tomi Kallio. Vi började prata för någon vecka sedan och hittade snabbt fram till varandra, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

– Tomi stannar för han gillar satsningen som görs här. När man spelat så många år som Tomi gjort så värderar man varje år noggrannt och han hade inte skrivit nytt kontrakt om han inte hade brunnit för det här.

Forwarden har varit konsekvent i sitt poängmakande under sina år i Växjö Lakers. Efter dubbla 29-poängssäsonger levererade finländaren 33 poäng (11+22) på 55 matcher i grundserien år.

– Han har verkligen hållit stilen i under sina säsonger här och i år gör han kanske sin bästa säsong i klubben, även om det givetvis hänger ihop med att laget har gjort en bra säsong. Tomi är uppskattad både på och utanför isen och vi har hela tiden känt att han ska ingå i den fortsatta vägen framåt, säger Evertsson.

– Gör man tre, fyra år i samma organisation i dagens ishockey så är man faktiskt en spelare i lagets ryggrad. Därför känns det extra bra att vi kan fortsätta bygga vidare på det vi startat. Vi har fortfarande en hel del unga killar som kommer uppåt, och då är Tomis erfarenhet och professionalism värdefull.

När Växjö Lakers nu äntrar första slutspelet någonsin så blir givetvis Tomi Kallios slutspelserfarenhet viktig. Veteranen har gjort över 80 slutspelsmatcher i SHL tidigare.

– Han är väl en av de aktiva i serien som har störst erfarenhet av slutspel. Det är självklart också något vi är glada för, vi är en ung förening och ett ungt SHL-lag, så vi behöver behålla den erfarenheten som vi har.

Avtalet med Kallio innebär att Växjö Lakers förlängt med fem spelare under säsongen (även Niclas Lundgren, Ville Varakas, Erik Josefsson och Alexander Johansson). Det innebär också att kedjan med Kallio, Dennis Rasmussen och Rhett Rakhshani alla har avtal över kommande säsong.

– De har spelat ihop stora delar av den här säsongen och det skönt att ha den formationen klar till nästa år, säger Evertsson.

Tomi Kallios kontrakt gäller över säsongen 2014/15.