• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov

Tomi Kallio blir kvar i Växjö Lakers

11 mars 2014 17:30

Under tisdagen blev det klart att Tomi Kallio skriver nytt kontrakt med Växjö Lakers och han blir därmed kvar i klubben i ett år till.


Tomi Kallio kom till Växjö Lakers i samband med SHL-avancemanget 2011 och har sedan dess varit en grundbult i laget.

Nu är det klart att resan i klubben fortsätter. Under tisdagen skrev Tomi Kallio på ett nytt ettårskontrakt med Växjö Lakers och kommer därmed att inleda sin fjärde säsong i klubben till hösten.

– Innan vi stänger verksamheten med kontrakt för att helt och hållet fokusera på slutspelet så har vi förlängt med Tomi Kallio. Vi började prata för någon vecka sedan och hittade snabbt fram till varandra, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

– Tomi stannar för han gillar satsningen som görs här. När man spelat så många år som Tomi gjort så värderar man varje år noggrannt och han hade inte skrivit nytt kontrakt om han inte hade brunnit för det här.

Forwarden har varit konsekvent i sitt poängmakande under sina år i Växjö Lakers. Efter dubbla 29-poängssäsonger levererade finländaren 33 poäng (11+22) på 55 matcher i grundserien år.

– Han har verkligen hållit stilen i under sina säsonger här och i år gör han kanske sin bästa säsong i klubben, även om det givetvis hänger ihop med att laget har gjort en bra säsong. Tomi är uppskattad både på och utanför isen och vi har hela tiden känt att han ska ingå i den fortsatta vägen framåt, säger Evertsson.

– Gör man tre, fyra år i samma organisation i dagens ishockey så är man faktiskt en spelare i lagets ryggrad. Därför känns det extra bra att vi kan fortsätta bygga vidare på det vi startat. Vi har fortfarande en hel del unga killar som kommer uppåt, och då är Tomis erfarenhet och professionalism värdefull.

När Växjö Lakers nu äntrar första slutspelet någonsin så blir givetvis Tomi Kallios slutspelserfarenhet viktig. Veteranen har gjort över 80 slutspelsmatcher i SHL tidigare.

– Han är väl en av de aktiva i serien som har störst erfarenhet av slutspel. Det är självklart också något vi är glada för, vi är en ung förening och ett ungt SHL-lag, så vi behöver behålla den erfarenheten som vi har.

Avtalet med Kallio innebär att Växjö Lakers förlängt med fem spelare under säsongen (även Niclas Lundgren, Ville Varakas, Erik Josefsson och Alexander Johansson). Det innebär också att kedjan med Kallio, Dennis Rasmussen och Rhett Rakhshani alla har avtal över kommande säsong.

– De har spelat ihop stora delar av den här säsongen och det skönt att ha den formationen klar till nästa år, säger Evertsson.

Tomi Kallios kontrakt gäller över säsongen 2014/15.