Inför Frölunda – Växjö
Publicerad: 2018-01-04
Inför
Efter några matchfria dagar är det dags för Växjös första match den här veckan då man gästar ett formstarkt Frölunda i Scandinavium.

Suveräna serieledarna Växjö har inte spelat match sedan i lördags då man tvålade dit Färjestad på hemmaplan med klara 3-0 i årets sista match. Kvällens match mot Frölunda blir således den första sedan det nya året startade.

Växjö är i fin form inför kvällens match i Göteborg. Lakers har lyckats vinna tre av sina fyra senaste matcher och tagit poäng i sex av sina sju senaste bataljer i SHL:s grundserie. Växjö toppar grundserien hela tolv (!) poäng före tvåan Djurgården med 20 omgångar kvar att spela. Det ska dock tilläggas att Stockholmslaget har spelat en match mindre än Lakers.

Kvällens motståndare, Frölunda, är också ruskigt formstarkt och har lyft rejält i tabellen den senaste tiden. Laget har nämligen vunnit hela sju av sina åtta senaste matcher där enda förlusten kom borta mot Malmö med 0-5 i slutet av 2017. Bortsett från förlusten i Skåne har Frölunda bara släppt in nio mål på de sju vinstmatcherna. Det fina resultatet har tagit laget upp på en tredjeplats i den jämna tabellen. Göteborgslaget är endast en poäng bakom tvåan Djurgården.

Uppgörelserna mellan Växjö och Frölunda brukar bli underhållande tillställningar som innehåller en hel del mål. Den senaste matchen lagen emellan slutade hela 7-3 till Växjö. Matchen ägde rum den 26 oktober och spelades i VIDA Arena. Inför den tredje perioden stod det 3-3, men under slutakten växlade hemmalaget upp rejält och vann perioden med hela 4-0. Elias Pettersson noterades för ett hattrick i matchen medan Robert Rosén gjorde två mål och Liam Reddox och Pontus Netterberg ett vardera.

Lagen möttes också en månad tidigare, även den matchen i VIDA Arena, där Växjö vann med 3-1. Pontus Netterberg, Adam Brodecki och Jonas Röndbjerg noterades för Lakers mål i matchen.

De fem senaste mötena mellan Växjö och Frölunda har spelats i VIDA Arena, där Växjö vunnit fyra av matcherna. Ikväll spelas alltså matchen i Göteborg där Frölunda har ett fint facit mot Lakers. Faktum är att Frölunda vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Växjö i Göteborg. Senast de möttes i Scandinavium vann Frölunda en ofattbar tillställning med hela 8-5.

Räkna med två heltaggade lag ikväll som båda kommer gå för tre nya poäng. Lakers vill utöka sin serieledning och behålla sin form samtidigt som Frölunda kommer göra allt för att närma sig serieledarna och sätta sig i respekt inför kommande matcher.

Kvällens match spelas i Scandinavium, Göteborg, med nedsläpp 19.00!