J18: Förlust i Ljungby
Publicerad: 2019-11-11
J18
Under söndagen gästade Växjö rivalen Troja/Ljungby. Matchen vann hemmalaget med 4-2 efter att man gjort tre av målen i den tredje perioden.

Under söndagen spelade Växjö ny match då man gästade Troja/Ljungby. Matchen var spelmässigt jämn där hemmalaget till slut vann med 4-2 efter att man gjort tre av målen i den tredje perioden.

Den första perioden innehöll mycket målchanser, men de båda målvakterna var briljanta och stoppade allt. Växjö lyckades dessutom klara av två numerära underläge under de första 20 minuterna av matchen.

Troja/Ljungby tryckte på rejält i den andra perioden, där man bland annat fick chansen i tre nya powerplay. Målvakten, Philip Svedebäck, och boxplay-spelarna lyckades återigen freda målet i numerärt underläge. Hemmalaget lyckades dock näta i fem-mot-fem och hade en 1-0-ledning inför den tredje perioden. Troja/Ljungby vann skotten med hela 19-9 i mellanakten.

Den tredje perioden blev fartfylld och offensiv. Troja/Ljungby utökade sin ledning till 2-0 i början av perioden. Philip Rydin reducerade för Lakers med knappt nio minuter kvar av den ordinarie speltiden. Hemmalaget återtog dock sin tvåmålsledning bara några minuter senare. Lakers gav inte upp utan reducerade på nytt, denna gång genom Hampus Karlsson med 1.47 kvar av matchen. Närmare än så kom dock inte Växjö utan fick till slut se sig besegrade med 4-2 efter att hemmalaget gjort mål med 67 sekunder kvar av matchen.

Växjö ligger numera fyra i tabellen två poäng efter Malmö och tre poäng före Troja/Ljungby.

Skott: 42-35 (11-9, 19-9, 12-17)

På torsdag väntar ny match för Växjö då serieledarna Frölunda gästar i VIDA Arena. Frölunda har spelat in hela 37 poäng på 14 matcher och besegrade Rögle senast med 7-5 i en målrik tillställning.