J20: Veckosammanfattning
Publicerad: 2020-11-02
Växjö Lakers spelade under veckan tre matcher. I onsdags blev det förlust på bortaplan mot HV71 och i helgen lyckades laget först slå Karlskrona för att sedan förlora mot Malmö i veckans sista match. Nästa vecka är matchfri då serien har nått halvvägs och nu går in i ett landslagsuppehåll.

Under onsdagen ställdes J20 mot HV71s dito. Matchen blev en svängig historia där HV71 hade ledningen fram till den sista perioden men Växjl lyckades ta ledningen två gånger om genom ett riktigt bra spel i powerplay. När matchen väl skulle närma sig slutsignalen var det dock HV71 som var snäppet effektivare och de kunde avgöra matchen sent och vinna med slutsiffrorna 5-4 efter full tid.

På lördagen kom Karlskrona på besök till Växjö och det var ett revanschsuget Växjö som verkligen tog kommando i matchen. att det efter två perioder stod 3-1 till Växjö var i underkant då laget skapade mängder av målchanser för att dryga ut sin ledning men Karlskronas målvakt storspelade och gav verkligen sitt lag möjligheten att vinna matchen. Men Växjö lyckades trots en anstormning från Karlskrona i slutskedet av matchen att vinna och kamma hem samtliga tre poäng.

På söndagen skulle veckan avslutas då Malmö kom på besök. Det var ett taggat Malmö som dagen innan åkt på en storförlust mot IK Oskarshamn. Malmö kom ut som en ångvält på isen och malde ner Växjö som fick fokusera på att freda sin målbur, men inte ens en storspelade William Håkansson i Växjös mål kunde stoppa Malmö. Matchen blev en enkel seger för Malmös del i en match där Växjö inte riktigt kom upp i sin fulla potential. Slutsiffrorna skrevs till 2-6 och sammanfattningsvis fick Växjö som är i stort behov av poäng endast med sig tre av nio möjliga poäng.

Nästa vecka är matchfri innan serien går in i sin andra halva. Växjö ligger för närvarande på en åttonde plats i tabellen och behlver verkligen skrapa ihop en hel del poöng under andra halvan för att nå en topp-fem placering nör serien avslutad i mitten av december.