Ny härlig vändning gav 2 poäng
Publicerad: 2017-03-04
Underläge med 2 mål har Växjö vänt innan, och i kväll blev det en ny härlig sådan efter en sprakande tredje period och ett snabbt avgörande i förlängningen genom Emil Pettersson

Växjö kommer ut bra i kvällens match och hemmalaget har fullt upp med att freda sig i egen zon. Tuomas Kiiskinen och Dennis Everberg har två riktigt bra lägen att spräcka nollan med Julius Hudacek gör ett par vassa räddningar. Örebro får kvällens första powerplay efter dryga 10 minuter, och man skapar där ett par jättelägen men Viktor Andrén får slita hårt för att hålla pucken borta från nät och gör det riktigt bra. Hemmalaget skulle ta ledningen efter 13:27 genom Gustaf Franzén som håller sig framme på en retur framför Andrén. Och det sen Alexander Hellström skjutit ett skott från blålinjen, där Glenn Gustafsson styrt pucken i röran framför mål och där den tillslut hamnar hos Franzén och 1-0 på tavlan. Efter det tappar gästerna sitt momentum i spelet och Örebro tuffar till sig lite. Växjö skulle få ett powerplay efter 17:07 men man slarvar en del och skapar inga lägen för att trycka dit pucken. Efter 20 spelade minuter står det 1-0 och skotten vinner Örebro med 12-8.

Andra periodens inledning blir det mest ett ställningskrig där inget av lagen lyckas få till några längre anfall utan blir mycket fram och tillbaka. Hemmalaget skapar ett par bra lägen där Libor Hudacek testar Andrén ett par gånger utan resultat. Efter 12 minuter får hemmalaget ett nytt powerplay, och denna gången skulle dom utnyttja det. Det hann bara gå 19 sekunder av övertaget innan Libor Hudacek skulle forecera in pucken till 2-0. I en ny röra framför mål där pucken studsat både hit och dit så får Hudacek pucken rakt ut och han nyper dit den bakom Andrén som kommit lite ur position. Assister på målet tilldelas Greg Squires och Bobo Petersson. Örebro fortsätter att vara det bättre laget under perioden och Växjö skapar egentligen inga större farligheter för att reducera. Bortalaget får ett powerplay med 1:55 kvar av perioden, men även där är spelet tämligen tamt och Örebro fredar sig utan några problem. Så efter 40 minuter är ställningen 2-0 och skotten i den andra perioden slutar 9-9.

Inför tredje perioden valde Sam Hallam att gå ner på 3 kedjor, och vilken effekt det gav! Växjö kommer ut och bara kör medans hemmalaget backar hem och låter Växjö ta över allt spel. Adam Brodecki blir först med att få pucken över mållinjen, men det målet döms bort efter videogranskning, och att dömma av reprisen var det helt korrekt av domarna att ta bort det. Men målforceringen skulle komma. Efter 6:43 får Växjö powerplay, och 9 sekunder senare skulle Emil Pettersson prickskjuta in 2-1 med ett handledsskott från högra tekningscirkeln till höger om Julius Hudacek. Assister på reduceringen får Nick Bailen och Tuomas Kiiskinen. Och 43 sekunder senare placerar Pontus Netterberg in 2-2 i högra krysset om Hudacek, sen Adam Brodecki släppt upp pucken till Netterberg i även han i högra tekningscirkeln. Josh Hennessy gör ett bra jobb bakom mål för att få pucken till Brodecki. Resten av perioden fortsätter gästerna skölja över Örebro, och hemmalaget har enorma problem med tempot som Växjö drivit upp och drar på sig ett gäng utvisningar. Växjö får avsluta tredje perioden med spel 5 mot 3, men Örebro samlar kraft och håller ut resterande av perioden. Vi går till förlängning med resultatet 2-2, skotten i den tredje talar om en bra period från gästerna, nämligen 3-21!

Och Växjö inleder förlängningen i spel 5 mot 3, och där behövde man bara 32 sekunder innan Emil Pettersson nyper dit pucken i från den högra tekningscirkeln efter Olli Palola slagit en passning rakt igenom hemmalagets box och 2 poäng med hem till Växjö och en ny härligt vändning är ett faktum! Nick Bail noteras också för en assist på matchavgörande målet.

Nu väntar match mot Linköping hemma i VIDA Arena på tisdag. Kom och heja fram våra hjältar som vid vinst blir klara seriesegrare! Vi ses väl där?