Information publik och besökare
Publicerad: 2020-08-12
Nyhet
Utifrån föreskriften om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar rekommenderar Svenska Ishockeyförbundet, för att efterleva föreskriften, att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn.

Detta avser såväl Växjö Lakers ungdoms- som elitverksamhet. Endast aktiva, ledare och nödvändiga funktionärer medverkar vid aktiviteter. Även media är tillåten vid ackreditering.

- Alla matcher oavsett ålder klassas som offentliga tillställningar där vi har ett ansvar att efterleva de föreskrifter som finns. Med tanke på att det i tre sammankopplade hallar, VIDA Arena, Träningshallen och Växjö Ishall parallellt pågår träningar och matcher skulle det bli näst intill omöjligt för oss att reglera hur många personer som vistas kring respektive aktivitet. Därför har vi valt att i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets föreskrifter inte tillåta åskådare i samband med några aktiviteter tillsvidare. Vår förhoppning är givetvis att vi kan reglera detta inom kort då vi har full förståelse för att man framförallt som förälder vill kunna bevaka sitt/sina barns träningar och matcher, säger vd Jon Bergsjö om beslutet.

Under vardagar finns dock möjlighet att se Växjö Lakers A-lagsträningar i samband med ordinarie lunchservering på Plan 3 i VIDA Arena. Lunchrestaurangen följer givetvis myndigheternas riktlinjer och uppmaningar kring restaurangverksamhet för att minska smittspridning.

» Lunchservering

Media som önskar bevaka träningar ackrediteras via mail till: [email protected]

För att ackrediteras i samband med match maila:
[email protected]

Växjö Lakers Ungdom

» Information & riktlinjer Växjö Lakers Ungdom
» Karta och ingångar Växjö Lakers Ungdom

PR & Kommunikation Carolina Toresson