Seger mot Örebro och en andraplats
Publicerad: 2018-11-28
På onsdagen kom Örebro HK på besök till VIDA Arena. Förra mötet nöp man bonuspinnen efter straffar. Men idag stod Växjö Lakers högst på pallen med 3 poäng.

I början av matchen är spelet lite trevande från hemmalaget och det är gästerna som i de första bytena skapar längst tid i offensiv zon. Trots allt ganska kort tid innan Lakers hittar in och tar över matchbilden helt och fullt. Örebro har stora problem att få tag Lakersspelarna i deras egen försvarszon. Efter 9.02 spelar Anton Hedman lite för bryskt i ryggen och får vila 2 minuter för crosschecking.

Växjö Lakers PP är bra och Stefan Steen i Örebrokassen får göra några riktigt bra räddningar Pesonen och hans PP gäng låter pucken gå. Örebro löser denna första utmaning mot ett just nu riktigt bra Växjö PP. 2.30 efter utvisningstiden gått ut kommer så helt plötsligt 1-0 från ingenstans när Arvid Lundberg tar in pucken över offensiv blå och lägger en lös höjdare mot målet. Stefan Steen ska bara sätta ut klubbhandsken och styra ner pucken mot samma hörna. Men han missar pucken helt som istället smiter in vid närmsta stolpe.

En bra första period av hemmalaget som vinner skotten övertygande med 13-5. Målskytt alltså Arvid Lundberg för första gången den här säsongen.

Den andra perioden kommer hemmalaget ut och har tappat mycket av det fokus och vilja man hade i den första perioden. Och detta känner givetvis Örebro som får börja styra den här matchen. Och givetvis börjar man också skapa oreda i Lakers zon. Redan efter 2.54 så blir Örebro belönade efter en längre hårdare press i hemmalagets zon. Först ett klockrent stolpskott och sedan fortsätter man att jobba fast pucken som till slut når Jonathan Anderssons klubba som hittar en lucka via Andrén och in i när.

Passningarna börjar åter sitta där och chanserna kommer med jämnare mellanrum. med drygt 5 minuter kvar blir det för jobbigt för gästerna i egen zon så Gustav Backström tvingas ta en interference på Shinnimin och Lakers får ett nytt PP. Och firma Pesonen får åter chansen och sätter upp ett riktigt bra PP som till slut ger ledningspucken till hemmalaget när Dominik Bokk direktskjuter in 2-1 på Joel Perssons passning. Trots ledning med 3-8 i skott efter halva perioden för gästerna går man nästan ikapp då skotten efter andra slutar 8-9.

Den tredje perioden blir väl den minst välspelade av de tre får man nog säga. Och det kändes inte bättre direkt när vi fick se Janne Pesonen glida in i sargen med ryggen före efter en höfttackling av Ebert. Tyvärr tog sargträffen olyckligt i ryggen på Pesonen som fick bäras ut på bår i smärtor. Tilläggas ska att tacklingen inte på något sätt var ojuste utan en 100% korrekt tackling av Ebert.

Men Nick Ebert ska trots allt få en avgörande roll när han efter 14.18 tar en till synes med Örebro ögon sett en onödig crosschecking. Och den här gången är det firma Fröberg och Netterberg som istället får chansen i PP. Och på en hård passning från just Fröberg som passerar Netterberg i sargen och tillbaka, kan Netterberg trots allt ändå lirka in 3-1 pucken.

I slutet av matchen blir hemmalaget aningen passivt igen och med bara 2 minuter kvar av matchen lyckas även Tom Wandell trycka in en sargretur från knappt någon vinkel alls. Och med det fick vi 2 nerviga sista minuter där både Örebro hade chansen att kvittera som Växjö hade chanser att avgöra. Vilket till slut ledde till att vi inte fick några mer mål alls denna kväll utan istället kan vi inkassera 3 härliga pinnar på kontot som lyfter Växjö Lakers till en skön andraplats i tabellen.

Nästa hemmamatch är mot Timrå IK den 6 december klockan 19:00 - varmt välkomna!