J20: Helgsummering
Publicerad: 2017-10-22
J20
Lakers spelade två matcher på resande fot under helgen där båda slutade med förlust. Under lördagen föll man med 1-5 mot Linköping och under söndagen var det Rögle som blev för svåra och vann med 4-1.

Lördagens match borta mot Linköping var jämn, trots att hemmalaget till slut vann med 5-1. Linköping gjorde två mål i numerärt överläge under mellanakten och skickade in 5-1-pucken i tom kasse.

Den första perioden bjöd inte på några mål och skotten slutade helt jämnt, 10-10.

I början av den andra perioden ådrog Växjös sig en utvisning som Linköping endast behövde 28 sekunder för att utnyttja. Knappt fyra minuter efter hemmalagets ledningsmål kvitterade Växjö genom Axel Sundberg, framspelad av Filip Karlsson-Tägtström och August Nilsson. Glädjen varade inte länge då Jonathan Rodensjö satte 2-1 drygt fyra minuter senare. Innan mellanakten var över utökade Gustav Lindberg Linköpings ledning till 3-1 i numerärt överläge.

Lakers kom aldrig målmässigt närmare Linköping i den tredje perioden utan hemmalaget kontrollerade spelet bra och satte både 4-1 och 5-1 innan slutsignalen ljöd.

Skott: 32-22 (10-10, 14-4, 8-8)

När det vankades match mot Rögle under söndagen blev det förlust med 1-4. Växjö vann skotten i den första perioden med hela 16-7, men hemmalagets målvakt, Joel Svensson, stoppade samtliga samtidigt som Jakob Bondesson målade för Ängelholmslaget.

I mitten av den andra perioden kvitterade Filip Karlsson-Tägtström för Lakers i numerärt överläge. Några minuter senare fick gästerna chansen i powerplay igen, men istället för en ledningspuck lyckades Rögle sätta 2-1 i boxplay. Isac Jernberg satte psykologiskt viktiga 3-1 för hemmalaget i powerplay med endast 27 sekunder kvar av mellanakten.

Växjö skapade flera bra chanser för att komma ikapp Rögle målmässigt under slutkaten, men fick inte in pucken. Istället kunde Johan Zarwel fastställa slutresultatet till 4-1 i tom kasse med 1.04 kvar av matchen.