Växjö Lakers A-lag stöttar Team Rynkeby
Publicerad: 2016-03-02
Nyhet

I samband med gårdagens hemmamatch mot HV71 var Team Rynkeby Kalmar/Växjö på plats i VIDA Arena. På plats var man för att informera om sin verksamhet samt mottaga en check värde 25 000 kr från Växjö Lakers A-lag, som genom sin Stort Hjärta-fond beslutat att gå in som guldsponsor och stötta projektet

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

I samband med hemmamatchen mot HV71 fanns Team Rynkeby Kalmar/Växjö på plats med en monter på Plan 2 där de informerade om projektet samt hade insamling till förmån för barncancerfonden. Före nedsläpp tog de även emot en check värde 25 000 kronor från Växjö Lakers A-lag som beslutat att gå in som guldsponsor och stötta projektet genom sin Stort Hjärta-fond. Fonden finansieras till 100 % genom medel från spelare och ledares egna löner.

- Vi i Växjö Lakers A-lag tyckte att det var ett fantastiskt projekt och att det låg helt i linje med vad vi vill stötta, så vi bestämde oss för att gå in som guldsponsor till Team Rynkeby. Något som vi är väldigt glada och stolta över, säger assisterande lagkapten Alexander Johansson.

 

Team Rynkeby-ambassadören Tomas Nilsson var på plats och är mycket tacksam för det generösa bidraget från Växjö Lakers A-lag.

- Vi är såklart oehört tacksamma för Växjö Lakers A-lags generösa bidrag men även att vi fick finnas på plats i Arenan för att sprida vårt budskap, säger Tomas Nilsson.

Cykelturen till Paris går av stapeln den 10 juli och en vecka senare samlas de drygt 1600 cyklisterna från de olika teamen för att i gemensam trupp passera målgången i Paris.

Växjö Lakers önskar Team Rynkeby ett varmt lycka till!

» Läs mer om Växjö Lakers Stort Hjärta-fond

» Läs mer om Team Rynkeby

PR & Kommunikation Carolina Toresson