J18: Uddamålsvinst i toppmötet
Publicerad: 2018-11-30
J18
Under torsdagskvällen drabbades Växjö och Linköping samman i VIDA Arena. Matchen vann hemmalaget med uddamålet 2-1 efter att Lakers-målvakten, Lucas Olander, varit fullständigt briljant mellan stolparna.

Under torsdagskvällen vankades det ett viktigt toppmöte i VIDA Arena mellan Växjö och Linköping. Gästerna förde matchen, men det var hemmalaget som lyckades vinna med uddamålet 2-1 mycket tack vare en fullständigt briljant Lucas Olander i hemmamålet. Faktum är att burväktaren motade hela 39 av 40 skott i matchen.

Den första perioden dominerade Linköping stundstals ganska kraftigt och vann skotten bland annat med 14-6. Gästerna fick också chansen i numerärt överläge, men misslyckades med att få pucken i nät bakom hemmamålvakten Lucas Olander. Istället kunde Växjö ta ledningen i slutet av perioden då Henrik Hallberg spräckte Isac Sandströms nolla.

I den andra perioden fortsatte Linköping trumma på. Laget fick chansen i numerärt överläge två gånger om, men återigen lyckades Växjös boxplay samt en storspelande hemmamålvakt freda målet. Gästerna avlossade hela 15 skott på mål under mellanakten, men ställningen var den samma inför den tredje perioden, 1-0.

Hugo Wirell gav Växjö en kanonstart på den tredje perioden då han satte 2-0 efter 3.47. Därefter fortsatte Linköping trycka på och till slut lyckades man överlista Olander. Reduceringspucken gjordes med drygt sex minuter kvar av den ordinarie speltiden. Närmare än så kom dock inte gästerna, utan Lakers kunde hålla undan och spela till sig tre mycket meriterade och viktiga poäng.

I och med segern avancerade Växjö förbi Linköping i den jämna tabelltoppen. Lakers ligger numera på en tredjeplats i tabellen med sina 40 poäng på 19 matcher. Med den poängnoteringen är man en poäng före fyran Linköping och femman HV71 samt tre poäng bakom tvåan Malmö.

• 1-0 (15:43) Henrik Hallberg assist Wilhelm Sjöberg, Hugo Wirell
  • 2-0 (43:47) Hugo Wirell assist Henrik Hallberg
  • 2-1 (53:46) William Magnusson assist David Åhlin, Remy Von Allmen

Skott: 15-40 (6-14, 5-15, 4-11)

På söndag, den 2 december, är det dags för ny match då Oskarshamn väntar på bortaplan. Oskarshamn ligger sjua i tabellen och har spelat in 22 poäng på 18 matcher. De förlorade senast borta mot Malmö med 2-5.