Inför Timrå – Växjö
Publicerad: 2018-09-20
Inför
Dagen med stort D är äntligen här. I afton äger den efterlängtade SHL-premiären rum för Växjös del då man tar sig an SHL-nykomlingen Timrå på bortaplan.

Det har gått fem månader sedan Växjö tog sitt andra SM-guld i klubbens historia. I afton inleds en ny säsong där Lakers jagar nya stora framgångar. Växjös premiärmatch spelas i afton borta mot SHL-nykomlingen Timrå.

Timrå, som svarade för en fantastisk fjolårssäsong i HockeyAllsvenskan, har redan hunnit med att spela en match i SHL. Under lördagen mötte nykomlingen nämligen Linköping på bortaplan i SHL-comebacken. Timrå öppnade matchen starkt och tog ledningen med 1-0, men därefter gjorde hemmalaget fyra raka mål och vann således med klara 4-1.

Kvällens motståndare, Timrå, åkte ur SHL säsongen 2012-13 och har sedan dess varit ett av 14 lag i HockeyAllsvenskan. Under de första tre säsongerna gick det inget vidare och man slutade 8,10 och 8 i tabellen. Säsongen 2016-17 slutade man sexa och under fjolårssäsongen vann man grundserien i överlägsen stil och ställdes mot Karlskrona i en bäst av sju-serie. Matchserien mot Karlskrona var mycket underhållande och jämn där tillslut Timrå lyckades vinna och således avancera till SHL.

Växjö och Timrå har tidigare bara spelat en säsong samtidigt i den svenska högsta ligan. Det var under säsongen 2012-13, då Timrå åkte ur SHL. Lagen möttes då fem gånger i grundserien där Lakers vann fyra av matcherna.

Samtliga fem möten, under säsongen 2012/13 lagen emellan, var målsnåla. Växjö vann två av matcherna med 2-1, en med 2-0 och en annan med 3-0. Timrås enda vinst mot Lakers kom på bortais där man vann med uddamålet 2-1.

Under fjolårssäsongen vann Växjö sin SHL-premiär hemma mot Brynäs med 4-3 efter straffar. Faktum är att Lakers vunnit tre av de fyra senaste SHL-premiärerna och vi hoppas på ytterligare en i afton.

Växjö kommer rejält taggade inför kvällens SHL-premiär och kommer göra allt för att ta tre poäng. Timrå å sin tur är revanschsugna efter bortaförlusten mot Linköping i helgen och kommer göra allt för att skrälla mot fjolårssäsongens SM-guldvinnare. Lägg därtill att det är Timrås första SHL-match på hemmaplan sedan 2013.

Kvällens match spelas i NHK Arena, Timrå, med nedsläpp 19.00.