Tionde raka segern ikväll
Publicerad: 2017-01-21
Växjö Lakers - Karlskrona HK
Efter vändning och vinst i ABB Arena gästade ikväll Karlskrona VIDA Arena och det skulle komma att bli ännu en hockeyfest!

Det var Viktor Andréns tur att vakta Lakers kasse i kväll i returmötet mot Karlskrona i back-to-back spelet som började igår nere i Karlskrona. Då vann Växjö sin 9:e raka match med övertygande 1-4. I första perioden kom Lakers ut och spelade ett mycket avslappnat och stabilt spel. 1:16 utvisades dock Arvid Lundberg för en hakning, men i boxplay var VLH starka även ikväll, och KHK åstadkom egentligen inget under de 2 minuterna. Efter boxplay bjöds vi på ett antal vassa chanser och bland annat ett kling i målramen bakom Johannes Jönsson då Emil Pettersson avlossade bössan. Med 13:40 på klockan blev det dags för powerplay för Lakers, då Karlskronas Alexander Wiklund åkte på en puck-out. Ännu en puck utanför banan 14:42 av Daniel Gunnarsson innebar 5-3 spel för Växjö i ca en minut. Powerplay bjöd på några bra lägen och mycket snurrande runt mål. Första perioden slutar 0-0, skotten 5-8 och antal utvisningar 1-2

I mellanperioden så kom Lakers första pinne redan efter 01:42, då Robert Rosén hittade maskorna bakom Johannes Jönsson. Assisten gick till Olli Palola och Nils Carnbäck. Mål nr två för Lakers kom 02:41 då Nick Bailen sköt ett ganska löst men välplacerat skott som hittade in i mål. Assist till Captain Liam Reddox. 03:21 utvisades Niklas Arell för en interfierence, men powerplay blev mållöst denna gång. 10:01 så kom VLH´s nästa powerplay, då Filip Cruseman åkte på en tripping. Calle Rosén serverades en fin macka på blå, och stänkte dit 3:an. Cory Murphy och Robert Rosén fick assisten, tid för målet 11:01. Med 05:29 kvar på tavlan fick Växjö ett lagstraff på 2 minuter för att ha spelat med för många utespelare på banan. Även detta boxplay klarade VLH av, men KHK kryper närmare, och hade en stolpträff bakom Andrén. 17:51 spelade Robert Rosén med för hög klubba, och KHK hade chansen att reducera men resultatet stod sig in till paus. Perioden slutar 3-0, skotten 10-9 och antal utvisningar 2-2.

I tredje perioden kom KHK ut ganska hungriga och hade ett par rejäla chanser men Viktor Andrén längst bak stod emot bra. 06:07 tar linjemannen en utvisning på KHK´s Mattias Guter som skällde ut domaren, ganska onödigt då KHK hade ett ganska bra flow. Istället bombade Nick Bailen in pucken och Ville Leino kunde styra in 4-0, tid för målet 06:54. Assist Emil Pettersson och Nick Bailen. Gästernas målvakt hade det riktigt svettigt och gjorde flera bra ingripande. Efter fjärde målet kändes det mest som att gästerna givit upp kampen, några halvhjärtade försök gjordes med Lakers 10:e raka seger var ett faktum. Tredje perioden slutar 1-0, skotten 10-6 och utvisningar 0-1. Matchen slutar 4-0, skotten 25-23 och utvisningar 3-5.