J20: Knapp förlust mot serieledarna
Publicerad: 2020-01-27
Under fredagskvällen föll Växjö med 2-4 hemma mot serieledarna Frölunda i en jämn drabbning lagen emellan.

J20-laget spelade endast en match i helgen. Kampen ägde rum under fredagskvällen i Växjö Ishall där serieledarna Frölunda stod för motståndet. Matchen var jämn där gästerna till slut kunde vinna med 4-2 efter att man gått från 2-2 till just 4-2 under slutminuterna.

Båda lagen spelade en bra hockey i den första perioden och skapade många målchanser. Det var dock gästerna som tog ledningen efter knappt sex minuters spel. Innan perioden var till ändå utökade man sin ledning till 2-0 i powerplay.

Under den första halvan av andra perioden fick Växjö spela boxplay två gånger om. Lakers lyckades dock hålla tätt och när man själv fick spela numerärt överläge skickade Lucas Edmonds in reduceringspucken som innebar 1-2. Målet blev mellanaktens enda.

Växjö fick inleda den tredje perioden i numerärt underläge och trots det lyckades hemmalaget kvittera till 2-2 efter blott 25 sekunder. Boxplay-målet prickades in av Hugo Wirell. Med mindre än fem minuter kvar av den ordinarie speltiden återtog Frölunda sin ledning. Växjö plockade ut målvakten i slutet i jakten på en kvitteringspuck, men istället för ett 3-3-mål fick vi se Frölunda göra 4-2 i tom kasse med 19 sekunder kvar av matchen.

I och med förlusten ligger Växjö på en niondeplats i tabellen med sina fem inspelade poäng på fem matcher. Man är fyra poäng före jumbon Djurgården och är endast en poäng bakom åttan MODO och sjuan Brynäs. Det ska även tilläggas att duon spelat en match mer än Lakers.

Skott: 23-33 (13-14, 6-11, 4-8)

Växjös nästa match spelas lördagen den 1 februari då Brynäs kommer på besök. Gävlelaget ligger sjua i tabellen med sex inspelade poäng på sex matcher. Senast besegrade man MODO med 7-4 i en målrik tillställning. Mötet mellan Växjö – Brynäs har nedsläpp 12.00 i Växjö Ishall.