• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr

J18: Förlust efter straffar i derbyt

29 oktober 2017 23:00
J18

Lakers hade länge ledningen i hemmaderbyt mot Tingsryd under söndagen men gästerna kvitterade med mindre än sju minuter kvar av den ordinarie speltiden och vann senare efter straffar.


Växjö skapade mängder med målchanser i hemmaderbyt mot Tingsryd under söndagen, men trots det hade Lakers bara en 1-0-ledning efter två spelade perioder. Gästerna kvitterade med knappt sju minuter kvar av den ordinarie speltiden och vann senare efter straffar.

Lakers startade derbyt bra och skapade flera kvalificerade målchanser, men gästernas målvakt, Emil Cederlund, radade upp räddning efter räddning och den första perioden slutade mållöst.

I den andra perioden var hemmalaget fullständigt överlägsna och vann skotten med hela 23-6! Trots det stora övertaget höll Tingsryd-målvakten tätt fram till det återstod 5.08 av mellanakten då Ludvig Gustafsson äntligen spräckte nollan i numerärt överläge. Philip Andersson och Gustav Kapborg assisterade till ledningsmålet.

Tingsryd jagade en kvitteringspuck under den tredje perioden och efter stort målvaktsspel från Växjö-målvakten, Martin Von Schoultz, tvingades han till slut kapitulera med 6.38 kvar av den ordinarie speltiden. Lakers åkte på ett par tvåminutersutvisningar under slutminuterna, men lyckades hålla tätt och matchen gick till förlängning.

Den efterföljande förlängningen blev mållös och matchen fick därför avgöras på straffar. Växjö missade sina tre straffar samtidigt som David Nilsson lyckades göra mål på Tingsryds andra straff under straffläggningen och TAIF vann därmed derbyt.

Växjö avlossade hela 47 skott på mål under matchen, men föll trots det med 1-2 efter straffar. Förlusten innebär att Tingsryd nu är uppe på samma poäng som Lakers, men Växjö har en bättre målskillnad och ligger en tabellplacering före.

Statistik från matchen:

Mål:

  • 1-0 (34:52) Ludvig Gustafsson assist Philip Andersson, Gustav Kapborg – 5/4
  • 1-1 (53:22) Mikkel Pedersen assist Linus Sandberg, Hampus Andersson
  • 1-2 (65:00) David Nilsson – avgörande straff

Skott: 47-35 (13-12, 23-6, 10-14, 1-2, 0-1)

Nu dröjer det till torsdagen den 9 november innan Lakers spelar match igen när man gästar tabelltvåan Linköping.