Inför Växjö – Linköping
Publicerad: 2018-08-18
Inför
Det har gått tio dagar sedan senaste matchen, men i eftermiddag är det äntligen dags igen när Växjö tar sig an SHL-konkurrenten Linköping i en träningsmatch som spelas i Halmstad.

För tio dagar sedan, den 8 augusti, spelade Växjö sin första träningsmatch för säsongen. Då mötte man ett Frölunda som lyckades vända ett 0-3-underläge till seger med 5-3. Austin Ortega, Erik Josefsson och Linus Fröberg gjorde Lakers mål i matchen.

I eftermiddag väntar alltså ny träningsmatch när Växjö beger sig till Halmstad för match mot SHL-konkurrenten Linköping. Linköping har hunnit med att spela två träningsmatcher under sommaren. I den första matchen mötte man Vita Hästen där det blev förlust med 2-3 efter straffar och i den senaste matchen, som spelades i torsdags, blev det 4-2-vinst mot Malmö.

Ser man till de senaste mötena mellan Växjö och Linköping så har Lakers fin plusstatistik på dagens motståndare. Under säsongen som gick möttes man fyra gånger där Växjö vann samtliga matcher. Hemmamatcherna i VIDA Arena slutade 2-0 och 3-1 medan bortamatcherna slutade 3-1 och 5-4 efter förlängning. Faktum är att Lakers vunnit 13 (!) av de 14 senaste matcherna lagen emellan.

Dagens match är den sista innan Växjö tar sig an finskt motstånd nästa vecka då man ställs mot Turku och Tappara. Därefter väntar CHL-premiären som går av stapeln torsdagen den 30 augusti då schweiziska Bern kommer till Växjö.

Dagens match spelas i Halmstad och har nedsläpp 16.00!