Förlust efter tight match
Publicerad: 2020-01-11
Ikväll gästades Växjö Lakers och VIDA Arena av skåningarna Malmö Redhawks för en sexpoängsmatch. En tight och jämn drabbning där gästerna tillslut gick segrande ur.

Matchen inleds i ett ganska lågt tempo från bägge lagen där det inte är speciellt hög frekvens på skridskoåkningen och en hel del felpassningar. Efter 9:07 åker hemmalagets Ilari Melart ut 2 minuter för en fasthållning. Gästerna från Malmö får ett kalasläge där dom spelar igenom Lakers box, men Viktor Andrén slänger ut sin högra ljumske hela vägen till plan 4 och river ner applåder till isen. Växjö reder ut sitt boxplay och blir fulltagliga igen. Men inte så länge, för Ludvig Nilsson får sätta sig på botbänken för en hakning efter 11:36 och nytt boxplay. Hemmalaget reder ut även detta boxplayet, Malmö skapar ingen större farlighet för att spräcka Andréns nolla heller. Efter andra utvisningen hittar Växjö lite fart i spelet och man skapar ett bra halvheta chanser, men då är Oscar Alsenfelt bra med i gästernas målbur. Men vi får en mållös förstaperiod, skotten är även dom jämna och slutar 9-9.

Shinnimin får ett friläge efter drygt 3:30 in i andra perioden, men Alsenfelt läser avslutet och räddar med stöten. Efter 5:52 är det återigen dags för ett boxplay sedan Pontus Holmberg fått en 2:a för tripping. Malmö sätter upp ett ganska bra powerplay, men även denna gång står hemmalagets boxplay emot och spel 5 mot 5 igen. Efter ganska så exakt 12 spelade minutrar får gästerna ett friläge genom Carl Persson, men Viktor Andrén är inte sugen på att släppa förbi sig trissan och räddar Perssons skottförsök. Men efter 16:35 skulle inte ens Andrén orka stå emot mer, och gästerna skulle ta en rättvis ledning med 0-1. Fredrik Händemark håller sig framme på en skottretur från Fredrik Storm och lirkar in pucken över mållinjen. Även Carl-Johan Lerby får assist på målet. Efter 18:36 kommer kvällens högsta jubel, och det inte för mål, utan för att Växjö får sitt första powerplay för matchen sedan Fredrik Händemark åkt ut för tripping. Dock är den resultatlöst fram till pausvilan. Malmö leder rättvist efter 40 spelade minutrar. Skotten i andra slutar ändå 7-3 till hemmalaget.

Malmö reder ut dom första 35 sekunderna av tredje perioden av boxplayet utan några problem och dom är fulltagliga igen. Växjö har väldigt svårt att få igång sitt anfallsspel. Efter 9:02 utbryter fullt slagsmål mellan båsen som renderar i 2 matchstraff var. För Växjö åker Richard Gynge och Ludvig Nilsson ut 5+20, medans Malmös Henrik Hetta och Nicolai Meyer får 5+20 och får duschen för sig själva. Efter 13:30 är det dags för nytt boxplay, Brendan Shinnimin åker ut för en slashing. Men känslan var att Malmö mest ville spela av tiden, och Växjö klarar ut boxplayet enkelt. Med 2:10 kvar plockar Sam ut Andrén och siktar på 6 utespelare. Med 1:29 kvar plockar man även ut sin timeout, nu gäller det. Med 32 sekunder drar dessutom Malmös Jesper Jensen-Aabo på sig utvisning för fördröjande av spelet. Men Växjö orkar inte få in pucken. Malmö vinner med 0-1, skotten i sista perioden slutar 12-3. Bara bryta ihop och komma igen.

Ny match på torsdag då vi gästas av Skellefteå AIK - Vi ses då!