Inför Modo: "De har varit bra hela året"
Publicerad: 2013-11-19

Efter den härliga vändingen mot Leksand är det nu dags för dubbla hemmamatcher för Växjö Lakers - och först väntar Modo i VIDA Arena under onsdagen. 

Växjö Lakers svarade för en stark insats i måndags där man vände 0-2 till 5-2 borta mot Leksand. Ryan Lasch sköt tre av målen i segermatchen.

Efter tre raka bortamatcher är det äntligen dags för hemmamatch igen.

Växjö Lakers och spel på övertid och straffar har inte lyckats bra i höst – och nu möter Växjö Lakers ett Modo som vunnit höstens båda möten lagens sinsemellan efter just övertid. Först med 2-1 i VIDA Arena i SHL-premiären, sedan med 3-2 i Fjällräven Center.

Modo är riktigt vassa på bortaplan: laget har tagit poäng i tio av elva bortamatcher i höst och har poäng i sju raka bortakamper. 

– Modo har varit bra hela året men har lyft ytterligare sedan de fick in backen Kyle Cumiskey. Han har gett dem en offensiv touch. Modo har ett starkt försvarsspel, sätter bra press över hela rinken och har just nu ett starkt kollektivt självförtroende. Ska man kategorisera Modo spelstilsmässigt i SHL så spelar de liknande som Skellefteå, Frölunda och Luleå, säger Sam Hallam. 

Växjö Lakers är inne i en tuff period just nu med sex matcher på elva dagar där man redan hunnit avverka fyra matcher sedan förra tisdagen.

– Just nu blir det mycket fokus på matchdagarna. Efter matchen mot Leksand var det fokus på mat och mental omladdning och tisdagen ägnas åt återhämtning och feedback från måndagen, säger Hallam.

– Vi försöker hålla truppen fräsch, de som spelar många minuter får mer återhämtning, de som spelar mindre får sitta extra på cykeln. Vi hinner inte träna så mycket just nu, men det är samma för alla lag. Det blir en tändning för oss att komma tillbaka till VIDA Arena och spela matcher igen, det ska bli riktigt skoj. 

Modo ligger fyra i tabellen medan Växjö Lakers är trea. En poäng skiljer lagen åt. 

Matchen mot Modo spelas onsdagen 20 november klockan 19.00. VIDA Arena öppnar redan klockan 17.00 - välkomna då!

» Köp biljett 
» Restaurangbokning 
» Plan 4-bokning 

Redaktör Jonas Gustavsson