Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan

Tung förlust mot Örebro

26 februari 2022 20:30

En på förhand tuff och svår match hade Lakers framför sig på Lördagen. Och trots en bra inledning och en generellt ganska bra insats är det ändå Örebro som är effektivast och vinner med 6-2.


På lördagseftermiddagen stod Växjö Lakers i Behrn Arena i Örebro föör en ny svår bortamatch i SHL spurten 2022. Och det är ett inspererat Lakers vi ser gå ut på banan. Ett hårt jobbande lag som vinner mycket dueller och lösa puckar. Man skapar långa jobbiga anfall mot Örebro i inledningen av den här matchen. I slutet av den 6:e minuten släpper Emil Forslund snyggt pucken central innaför blålinjen till Amil Krupic som avancerar in i zonen, och drar ett välpacerat dragskott mot strömmen och vi har 0-1 efter 5.58.

En riktigt bra start från gästerna som fortsätter att ställa tuffa frågor till hemmalaget. Man styr väldigt tydligt den här inledningen. Och borde haft ett par måls ledning sett till spelet. Istället är det hemmalaget som på två inkastade puckar från blålinjen går ledande från första ronden. Vid båda målen är det Jani Lajunen som styr dessa två skott. Det första kommer efter 13.28 och betyder kvitterat och ledningsmålet kommer efter 16.22.

I slutet avd en första perioden får gästerna dessutom kvällens första utvisning när Josefsson åker ut för en hakning. Detta med endast 28 sekunder kvar av perioden. Man reder ut dessa 28 sekundrar. Lakers vinner skotten övertygande med 6-13, vilket även speglar matchbilden efter den första perioden.

Gästerna får sedan börja den andra perioden med en man mindre, då det återstår 1.32 på Josefssons tvåa. Men det blir tyvärr så att Josefsson får komma ut på isen tidigare än efter 1.32, eftersom eftersom Örebro hittar ytterligare ett styrningsmål. Denna gång genom Rodrigo Abols, som styr in skottet från Daniel Audette och det är 3-1 efter 0.37.

Och trots att Lakers leder skotten klart och dessutom skaffa sig powerplay så är det Örebro som fortsätter att göra mål i den här matchen. Zamorsky utvisas efter 5.31 utan att gästerna får till det. Samt efter 12.39 när Libor Sulak utvisas för en hög klubba. Då spelar Lakers helt och håller med händerna i byxfickan och trots att alla är rättvända när Örebro vinner pucken så tappar gästerna ändå 4 spelare i hemgången och Örebro får komma i en 2 mot 1 och puckförande Emil Larsson skjuter själv 4-1 till hemmalaget i boxplay efter 13.01. Knappt 3 minuter senare hittar Zamorsky fram med pucken till Robert Leino som styr in ytterligare en puck bakom Larmi till 5-1 efter 15.50.

Emil Larmi lämnar därefter kassen till förmån för Adam Åhman. Precis som i slutet av den första perioden drar gästerna på sig en utvisning med bara 10 sekunder kvar, vilket då innebär att man får börja även den tredje perioden i numerärt underläge. Ska också sägas att skotten i den andra perioden slutar 12-12. Men ett ruskigt effektivt hemmalag har 5-1 på tavlan.

Och 5-1 gör ju den sista perioden till mer av en transportsträcka än något annat. Lakers har inte förmågan idag. Avsluten på mål är för torftiga och ofarliga. Skotten från blå letar sig väldigt sällan fram till mål. I avslutningsperioden ser vi totalt 10 skott på mål, 6 för gästerna och 4 för hemmalaget, vilket är ett tydligt tecken på att hemmalaget lyckas med att stänga den här föreställningen efter en 5-1 ledning efter två perioder.

Vi får se 2 mål i den tredje. Först är det Martin Lundberg som får en klubba på ett av få skott som faktiskt går igenom och det är reducerat efter 8.19. Efter 10.56 åker Häman Aktell ut och det känns lite som att där går den sista lilla luft man hade kvar. Efter det så tror man inte riktigt på det längre. Rodrigo Abols får sätta 6-2 i tom bur när klockan stannar på 18.04. Lakers vinner skotten med 22-31 och genomför en bra match offensivt (bortsett från avsluten) men mindre bra försvarsmässigt.

Nya tag på tisdag när Skellefteå AIK gästar Vida Arena. Nedsläpp kl 19.00. Glöm inte säkra din plats till den matchen. Vi sänder också våra tankar till Ukraina och deras folk i dessa svåra tider.