Tillfälliga förstärkningar till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-11-20

På grund av det täta matchandet och ett skadedrabbat lag så förstärker Växjö Lakers tillfälligt truppen med två spelare. 

Spelarna som förstärker Växjö Lakers under onsdagens match mot Modo är centern Stefan Gråhns, 31, och forwarden Alexander Lindqvist-Hansen, 21. 

Anledningen är skadeläget i truppen. 

- Vi har fyra ordinarie spelare som definitivt är borta i matchen mot Modo och bara tio ordinarie forwards att tillgå. Vi har spelat fyra matcher på sju dagar och har ytterligare två matcher på kort tid så vi behöver tillfällig hjälp, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Vi vill skapa en dräglig tillvaro för spelarna vi har och inte lasta över mer istid på dem för då riskerar vi ännu fler skador. Vi behöver få in ett par spelare som kan avlasta och ta några byten per period och det kan Gråhns och Lindqvist-Hansen leverera. 

Gråhns är kontrakterad match för match och Lindqvist-Hansen är inlånad från Rögle match för match.  Hur många matcher duon spelar återstår alltså att se. 

- Vi är väldigt nöjda med laget vi har när vi är skadefria, så vi är inte intresserade av att plocka in några spelare för resten av säsongen. Nu plockar vi in två spelare som varit på den här nivån innan och som kan gå in och ta lite istid för att avlasta resten av laget och därmed minska risken att köra ner övriga spelare i truppen och dra på oss ytterligare skador. Hur länge de två spelarna stannar beror på hur skadeläget ser ut framöver, säger Evertsson. 

Matchen mot Modo spelas onsdagen 20 november klockan 19.00. VIDA Arena öppnar redan klockan 17.00 - välkomna då!

» Köp biljett 
» Restaurangbokning 
» Plan 4-bokning

Redaktör Jonas Gustavsson