Noah Welch räddade en poäng mot Modo
Publicerad: 2013-11-20

Växjö Lakers fick med sig en poäng i hemmamötet med Modo efter att ha förlorat på straffar - Noah Welch blev poängräddare med sin sena 1-1-kvittering. 

Hemmamatchen mot ett formstarkt Modo blev en krampaktig och jobbig tillställning för Växjö Lakers som hade svårt att få igång spelet. 

Gästerna tog också en tidig 1-0-ledning genom Jeff Tambellini efter bara en och en halv minut, och den ledningen stod sig till slutminuterna. 

Då, med knappa tre minuter kvar, klev Noah Welch fram och dundrade in 1-1-pucken efter en fin framspelning av Rhett Rakhshani. 

- Forwards gjorde det bra med att skapa trafik, Rhett slog en bra passning, vi hade screen framför mål och jag fick på ett bra skott. Det var otroligt skönt att den satt, säger Noah Welch. 

Målet var frukten av ett uppvaknande cirka åtta minuter in i sista akten. Fram tills dess hade Växjö Lakers svårt att få igång passningsspelet och lirka upp Modos försvar - men då började helt plötsligt passningarna sitta på bladen, de rätta ytorna hittades och målchanserna började vaskas fram. 

Spelmotorn tickade igång i samma veva som VIDA Arena levererade en intensiv ljudmatta ledd av Lakers Lakejer. 

- Det var ingen tillfällighet att vi vaknade samtidigt som publiken började höras, när de kom igång så eldade det igång oss och jag tycker att publiken hade stor del i den poäng som vi tog idag, säger Welch. 

Sam Hallam: 

- Att som hemmalag få det stödet i det läget av matchen var jäkligt viktigt. Det fick också bortalaget att känna att det gick lite fortare där ute. Spelet avgörs på isen, men stödet vi fick i tredje var välbehövligt. 

Efter 1-1-målet hade Växjö Lakers två två-mot-en-situationer som mycket väl kunde gett tre poäng. 

- Det var bra chanser men vi måste skjuta i de lägena, säger Welch. 

Det blev bara en poäng eftersom Modo till slut avgjorde på straffar - och därmed består den negativa trenden under övertid och straffar, där Växjö Lakers bara tagit extrapoängen en gång på tio försök. Förlusten mot Modo var också den tredje raka mot laget från Ångermanland i höst - och samtliga nederlag har kommit efter övertid eller straffar. 

- Det var en kamp där ute idag. Modo är ett bra lag som spelar bra, och ska jag vara ärlig så var de bättre än oss i princip hela matchen. Scott Munroe räddade oss och såg till att vi var med i matchen till slutet. Vi fick i alla fall med oss en viktig poäng. 

Växjö Lakers är inne i ett riktigt intensivt matchschema just nu. Laget har spelat fem matcher på nio dagar - och på fredag är det ny hemmamatch när Frölunda kommer på besök. 

- Det är klart att man är trött och det här påminner om livet i AHL, men vi får konservera energin och är beredda att leverera på fredag, säger Welch. 

Växjö Lakers är i skrivande stund fyra i tabellen. 

Redaktör Jonas Gustavsson