J20: Förlust i returen mot HV71
Publicerad: 2020-08-20
Det var dags för returmötet mellan Växjö och HV71s J20-lag, denna gången i Jönköping. Matchen blev spelmässigt en jämn tillställning men det var återigen HV71 som vann, denna gången med 5-2.

Växjö hade tagit bussen upp till Jönköping för att ta revansch mot HV71 efter gårdagen uddamålsförlust. Det var ett hungrigt Växjö som kom ut starkt i den första perioden och skade tillräckligt med chanser för att kunna göra ett tidigt ledningsmål. Men det va HV71 som först skulle spräcka målnollan då de i powerplay ordnade 1-0. Växjö jobbade dock vidare och kunde innan den första perioden bar slut kvittera till 1-1 genom mål av Alex Ånnhagen.

Under den inledande halvan av den andra perioden skapade båda lagen lägen att ta ledningen men lagens målvakter stod an trycket och höll ställning till 1-1 innan HV71 kunde göra 2-1 på en oturlig studspuck för Växjös del. Målet gav energi till HV71, dock utan någon effekt sett till resultatet då ställningen efter två perioder skulle stanna vid 2-1 till hemmalaget.

HV71 skulle dock tidigt in i den tredje perioden lyckas utöka sin ledning till 3-1. Växjö gjorde vad dom kunde för att jaga ikapp underläget och det renderade i att HV71 drog på sig utvisningar. När Växjö fick chansen i 5 mot 3 spel kunde Hugo Wirell reducera till 3-2.

Det dröjde inte länge innan HV71 sen fick visa att de också var ett skickligt lag i numerärt överläge då de utökade ledningen till 4-2. Växjö försökte trycka på för att jaga ikapp underläget genom att ta ut målvakten, men det var istället HV71 som skulle ta till vara på det när de fastställde slutresultatet 5-2 genom mål i tom bur.

Skotten i matchen blev 31-29 till HV71s fördel.

J20 är nu spellediga fram till nästa fredag då de åker upp till Linköping för att spela Academy Cup. Där ställs de mot Linköping, Frölunda och Djurgården.

Kristoffer Lindgren