• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Idag 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr

Profilen: Liam Reddox

24 januari 2013 09:44

Liam Reddox är inne på sin andra säsong med Växjö Lakers och forwarden, som har både kanadensiskt och skotskt pass, gillar Sverige.


– Det gör jag verkligen, det liknar Kanada väldigt mycket. I somras tog jag en online-kurs i svenska för jag vill verkligen lära mig ett andra språk. Jag trodde att jag skulle prata flytande svenska när jag kom hit, men att lära sig framför datorn och prata är inte riktigt samma sak, säger Liam och skrattar.

– Killarna försökte snackade lite svenska med mig i början av säsongen, men nu är vi tillbaka på engelskan igen. Jag har inte glömt det jag lärde mig i somras, men jag har verkligen inte blivit bättre heller.

Ambitiöst med svenskakurs?
– Absolut, men jag vill verkligen lära mig. I somras fystränade jag på förmiddagen och sedan kom jag hem och lade säkert tre till fyra timmar på svenskan varje dag. Jag vill som sagt lära mig ett språk till, men det var svårare än jag trodde.

Coacherna hjälper inte till heller, de snackar bara engelska?
– Hockeysnacket kan jag faktiskt förstå. Coacherna ritar och pratar samtidigt vilket gör det enklare.

Han försöker alltså anamma det svenska språket. Men inte det svenska modet.

Rykten säger att Liam sågs i jeans en dag, men det dementerar han.

– Jag har massor av jeans i min garderob men jag vet inte varför, för jag använder dem inte. Jag föredrar mjukbyxor. Jag har det hellre skönt än ser bra ut, säger han och skrattar.

Hur är Sverige och mode?
– Sverige är långt framme gällande mode. Det som killarna hade på sig när de kom till arenan ifjol har precis kommit till Nordamerika. Alla klär upp sig här hela tiden. Alla killarna ser bra ut när de kommer till arenan utom jag (haha).

På söndag (27 januari) fyller Liam Reddox 27 år. Det är för övrigt en intensiv födelsedagsvecka. Under måndagen fyllde Petr Vampola år, Jan Urbas fyller under lördagen och på söndagen fyller förutom Liam även Tomi Kallio och Tim Heed år.

– Det är många kända människor som är födda den här veckan, säger Liam.

– Bland annat Wayne Gretzky - och det är egentligen det enda som räknas. Att Gretzky fyller år samma vecka är lite häftigt (haha).

På isen är Liam Reddox en speedkula och håller en väldigt hög lägstanivå, men är inte nöjd med varken sin egen eller lagets insats under säsongen.

– I vissa perioder har vi spelat som ett topplag, men vi har problem med jämnheten och målskyttet. Jag vet inte varför, men vi jobbar hela tiden på att bli bättre. Ska man bli ett topplag kan man inte spela bra i tre eller fyra matcher, utan man måste leverera i alla matcher. Kampen mot Modo blir tuff, men vi har en bra chans att vinna, säger Liam.

Reddox själv har spelat i många olika kedjeformationer - och växlat mellan center och forward - under sin tid i Växjö Lakers, men har inget emot det.

– Vi spelare måste kunna anpassa oss och spela med olika killar. Det handlar mer om att tro på systemet och göra det som vi nött på träning. Gör vi det spelar det inte så stor roll vem man spelar med, säger han.

Matchen mot Modo spelas fredagen 25 januari klockan 19.00. Arenan öppnar redan 17.00 - välkomna då!

» Boka biljett
» Restaurangbokning

Mellan 17.00 och 18.00 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour