Omladdning mot Modo
Publicerad: 2013-01-24

Fortsatt jobbigt med målproduktionen - men poäng i de två senaste matcherna och nu är det dags för hemmamatch mot Modo.

Växjö Lakers fick med sig en pinne i onsdagens hemmamatch mot AIK sedan laget förlorat på straffar. Därmed har Växjö Lakers poäng i två raka matcher, eftersom man föll på straffar även mot Luleå i lördags. 

Förlustraden är lång, men poäng i två raka matcher är givetvis positivt. 

- Så känner vi det internt; vi har poäng i två raka matcher och har spelat bra. I Luleå var det otroligt nära tre poäng och målchanserna vi skapar i sista perioden mot AIK är riktigt bra, säger Sam Hallam.

- Det är skillnad på att skjuta 37 skott och 37 skott, igår hade vi väldigt många avslut både centralt och utifrån med bra skymning framför mål. Det är något som är bra och som vi ska fortsätta göra, för det kommer att betala sig till slut. 

Försvarsspelet är bra?
- Ja, det tycker jag, vi har stort fokus på att vara svåra att besegra. En del i det är att vara solida och stabila i spelet, och det måste vi fortsätta lyfta fram för det är något som ger oss chansen att vinna matcher.  

Nu väntar hemmamatch mot Modo som under onsdagen föll mot Skellefteå. Modo är sexa i tabellen och har vunnit samtliga tre matcher mot Växjö Lakers under säsongen.

Det är dags för ett trendbrott mot gästerna alltså. 

- Det är ett lag som är skickliga i passningsspelet och de har backar som gillar att fylla på i det offensiva spelet. Vi måste vara noga med att sortera ut och vara med på deras omställningar, säger Hallam.

Den stora nyheten inför matchen mot Modo är givetvis att nyförvärven Jan Hlavac och David Åslin väntas debutera. 

- Det är två killar som kommer in utan den ryggsäck som vi har med oss från den senaste tiden. Spelarna i laget har hanterat läget vi är i på ett bra sätt med tanke på att vi fått med oss lite från matcherna, men de nya kommer in med ny energi som förhoppningsvis smittar av sig på de övriga spelarna vilket ger dem ännu mer energi, säger Hallam.

- Sedan ska vi inte höja de nya killarna för mycket, men det är klart att de är här för att de har speciella egenskaper. 

Hur lätt är det att kliva in i ett lag efter bara en värmning?
- Det är klart att vi kommer behöva sitta en stund med dem under fredagen och vara aktiva med feedbacken under matchen. Vi får inte övercoacha dem, men det är klart att det krävs tid för dem att komma in hur vi spelar. Samtidigt: kommer de bara ut och får göra några byten och får se hur laget agerar så tror jag det blir bra. Jan och David kommer att vara öppna, vilja ta in information och vilja att foga sig in i systemet så fort som möjligt, så jag tror det ska gå bra. 

Kommer Hlavac och Åslin att spela i power play?
- Vi tittar på det och hur vi ska formera oss mot Modo. Det är möjligt att båda kan gå in och bidra i power play direkt, men det får vi se.

Matchen mot Modo spelas fredagen 25 januari klockan 19.00. Arenan öppnar redan 17.00 - välkomna då!

» Boka biljett 
» Restaurangbokning 

Mellan 17.00 och 18.00 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour

Redaktör Jonas Gustavsson