J18: Förlust mot Frölunda
Publicerad: 2020-02-13
J18
Under onsdagen föll Växjö hemma mot Frölunda med 1-5 när J18 Allsvenskan Södra drog igång igen efter landslagsuppehållet.

Ytterligare ett landslagsuppehåll är över och äntligen är det matcher igen för Växjö. Under onsdagskvällen spelade Lakers hemma mot Frölunda där man dessvärre föll med 1-5.

Gästerna kom ut starkt och tryckte stundtals på rejält i den första perioden. Ställningen slutade dock 0-0 efter de första 20 spelade minuterna trots att Frölunda vann skotten med hela 20-9.

Frölunda fortsatte trumma på i den andra perioden och fick också utdelning efter knappt halva perioden spelad. Målet tillkom i numerärt överläge. Växjö skulle dock kvittera exakt en minut senare då Filip Karlsson lyckades överlista Frölunda-målvakten. Innan periodvilan återtog gästerna sin ledning då man gjorde 2-1 i numerärt underläge.

Under den tredje perioden orkade inte Växjö hålla tätt utan släppte in tre mål på drygt åtta minuter. Matchen slutade därmed till slut 5-1 till Frölunda.

Växjö ligger numera sist i tabellen med sina sju inspelade poäng på tio matcher. Man har dock samma poäng som nian Mora och är endast två poäng ifrån åttan Färjestad.

• 0-1 (29:40) Simon Edvinsson assist Gustav Portillo, Philip Granath – 5/4
  • 1-1 (30:40) Filip Karlsson assist Isac Nielsen, Axel Bäckman
  • 1-2 (37:28) Noah Hasa utan assist – 4/5
  • 1-3 (51:23) Otto Stahre assist Victor Widlund
  • 1-4 (54:27) Victor Widlund assist Alexander Olsén, Hugo Gabrielson
  • 1-5 (59:31) Simon Edvinsson utan assist – 5/6

Skott: 25-52 (9-20, 8-14, 8-18)

Lördagen den 15 februari spelar Växjö ny match då man gästar Mora i en viktig tillställning.