• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Förlust i Malmö ikväll

21 november 2019 21:30
Referat

Målrikt, sönderryckt av utvisningar och mål i boxplay, ja så kan kvällens match i Malmö summeras där Malmö gick segrande ur striden med 5-3 efter en stark mittenperiod.


Första perioden började lite trevande, lagen kände lite på varandra och bytte chanser, så både Viktor Andrén och Lars Volden fick känna lite på pucken. Efter runt 4,5 minuters spel så kom första riktigt farliga målchansen, eller chanserna då Lerby fick till två farliga avslut mot Andrén. 04:22 fick vi se kvällens första nätrassel då Växjö genom vår nye poängkung Ilari Melart som med lite hjälp av försvarande back satte 0-1 bakom Volden, framspelad av Ludvig Nilsson och Jakob Forsbacka-Karlsson. Hemmalaget kontrade direkt med ett högre pucktempo och flera försök att komma nära Andrén, och det var riktigt nära strax efter 7 minuters spel då både Lassen och Forsberg fick chansen på nära håll. Strax innan powerbreak tryckte Lakers på, och Melart bombade två gånger om, ena gången i bröstplattan och andra tätt, tätt utanför. Det svängde lite mer i andra halvan av perioden, efter att hemmalaget dominerat minuterna efter baklängesmålet. Växjö fortsatte att sätta press högt i banan, och var först på pucken flera gånger. Malmö skapade sig också en hel del lägen, men med 20 minuter på matchuret så kunde vi lägga en ganska jämn period spelmässigt, mer eller mindre oavgjord så när som på ett mål då, bakom oss. 7-5 i skott på mål och inga utdelade utvisningar i statistikboken.

Period två startade med en del chanser för hemmalaget, Lakers kontrade till sig en 3-2 efter en underbar passning till Shinnimin, men försvarande back styrde pucken bort från mål denna gången. 04:43 fick vi se ett riktigt snyggt mål, dock var det Matias Myttynen som satte 1-1 bakom en överspelad Andrén. Strax efter kvitteringen fick Malmö även chans i powerplay då Shinnimin blev utvisad för en slashing 05:06. Hemmalaget behövde endast 24 sekunder på sig att sätta kvällens andra mål, dock krävdes det videogranskning innan man kunde godkänna målet. Det var Lars Bryggman som var sist på pucken vid ledningsmålet. Snabb matchvändning av Malmö, som redan efter 15 sekunder fick chans igen i spel 5-4, då Horák åkte på en fasthållning 05:45. Men så är det ju det där med ledarfigurer med ett stort C på bröstet, de visar vägen för sina lagkamrater. Förra matchen fick vi se det, och även denna match klev han fram, C#60 Erik Josefsson som i numerärt underläge kvitterade 06:40 fint framspelad av Shinnimin bakom Malmös målbur. I samband med målet dömdes både ”Shinni” och Jensen-Aabo ut vars 2 minuter, efter en egen uppgörelse. Utvisningarna kvittades så Malmö fick fortsätta 5-4 ett litet tag innan Horák fick äntra isen. Det var hemmalaget som tryckte på mest i spel 5-5, och Lakers hade fullt upp med att hålla de röda spelarna på rätt sida. Strax innan powerbreak fick Bryggman ta plats på andra sidan avbytarbåset sedan han fått 2 minuter för en hakning. Malmö skulle också göra ett mål i numerärt underläge, när Christoffer Forsberg åkte ifrån alla och kom fri mot Andrén som fick kapitulera till 3-2 vid 11:51 spelat. Hemmalaget blev fulltaliga igen utan några större farligheter från Växjös powerplay. Med runt 6 minuter kvar av perioden kom Holmberg i ett friläge som Volden räddade. Knappa minuten senare fick Bryggman en ny tvåa för en tripping. Men Lakers hade svårt att få till något bra powerplay, hemmalaget kunde till synes ganska enkelt slå ifrån sig. Två minuter gick fort och Malmö blev fulltaliga. Med 3 minuter kvar av denna händelserika period fick Holmberg åter ett fint läge, men Volden var på tå och räddade. Tyvärr skulle ytterligare ett mål ramla in innan slutsignalen. Det var Myttynen som 19:17 gjorde sitt andra i ett flygande anfall 3 mot 2. Sekunderna senare tändes mållampan igen bakom Andrén, men domarna gjorde wash-out ganska omgående. På reprisbilderna syntes pucken efter en ribbträff studsa på ”rätt” sida för Växjös del och perioden var över. En period som Malmö dominerat mer eller mindre. Men mycket utvisningar och sönderryckt spel så kunde vi notera 4-1 i mål, skott på mål 15-9 och 3x2 minuters utvisning för vardera lagen.

Tredje perioden sattes igång och vilken smakstart. Horák hittade Forsbacka-Karlsson, som hittade Ludvig Nilsson som med ett välriktat skott satte reduceringen i Voldens vänstra kryss redan efter 28 sekunders spel. Lakers satte full fart framåt efter målet men Malmö hittade snart vägar förbi. 06:20 visades Carl Persson ut och Lakers fick möjlighet i ett nytt powerplay, men det ville sig inte. Man vaskade fram en del chanser, men Volden verkade ha stängt butiken för ikväll. Vid halva tredje spelat så testade Malmö Andrén riktigt ordentligt flera gånger om. Hemmalaget tänkte inte spela på resultatet utan man gick för ytterligare ett mål. En utvisning på Martin Lundberg 10:12, som resulterade i en mindre skärmytsling, gav Lundberg 2+2 och Adam Ollas Mattson en tvåa. Spel 5-4 för hemmalaget då de extrastraffen kvittades bort. Med 08:39 så punkterade Malmö matchen genom att sätta 5-3 i powerplay, genom Max Görtz bakom Andrén som inte han med i sidoförflyttningen. Lakers fulltaliga igen och Shinnimin var så nära en reducering halvminuten senare, men pucken tog klockrent i stolpen till höger om Volden. Lite senare, 13:07 in i perioden, gjorde Ludvig Nilson sig skyldig till en fasthållning och fick två minuter för detta. Boxplay klarades av denna gång, och nu var goda råd dyra. Med 2:50 kvar lämnade Andrén isen, för en sjätte utespelare, men Lakers kom inte närmare än så ikväll utan matchen slutade 5-3 på måltavlan, skott på mål slutade 31-21, och utvisningsminuterna 5x2 minuter för Malmö och 6x2 minuter för Växjö.

I nästa hemmamatch ska bästa småländska laget koras då HV71 kommer på besök, och visst ska vi överrösta gästernas klack så se till att säkra din plats torsdagen den 28 november kl 19:00: vlh.ebiljett.nu