Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2019-02-16
Inför
Helgen är kommen och ny SHL-match väntar för Växjö. Denna gång gästar man Malmö i Malmö Arena i en ny viktig match i kampen om slutspelsplatserna.

Helgen är kommen och ny SHL-match väntar. Denna gång gästar Växjö Skånelaget Malmö i Malmö Arena i en ny viktig match i kampen om slutspelsplatserna.

Växjö ligger på en sjundeplats i tabellen med 65 poäng på 41 matcher. Lakers har därmed samma poäng som sexan Skellefteå, som dock har bättre målskillnad, och är endast två poäng bakom femman HV71.

Lakers är fyra poäng före tian, och kvällens motståndare, Malmö. Dagens match är därför extra viktig i slutspelskampen. Växjö har chans att öka avståndet till Malmö till sju poäng, men det kan också, i värsta fall, krympa till endast en ynka poäng.

Växjö vann senast hemma mot Brynäs med 5-3 och inkasserade sin andra vinst på de tre senaste matcherna. Janne Pesonen blev tvåmålsskytt i matchen. Övriga Lakers-mål prickades in av Joel Persson, Brendan Shinnimin och Tuomas Kiiskinen.

Kvällens motståndare, Malmö, har haft det tungt på slutet och radat upp fyra nederlag. Senast föll man borta mot Luleå med 1-5 och dessförinnan med 5-6 hemma mot Färjestad. Skånelaget har således släppt in hela elva mål på de två senaste matcherna.

Växjö och Malmö har mötts tre gånger tidigare under säsongen där Lakers har vunnit två av matcherna. Båda vinstmatcherna kom i VIDA Arena där man vann den ena matchen med 1-0 och den andra med 3-1. När de möttes i Malmö Arena senast vann hemmalaget med uddamålet 2-1 efter en sen vändning.

Historiskt sett har Växjö haft det tämligen enkelt mot Malmö under de senaste säsongerna. Räknar man in SM-slutspelet ifjol så har Lakers vunnit nio av de tio senaste inbördes mötena lagen emellan.

Malmö behöver bryta sin förlustsvit för att inte missa slutspelet samtidigt som Växjö kommer göra allt för att kamma hem tre poäng mot sin favoritmotståndare. Lakers är endast tre poäng bakom trean Djurgården och har således alla möjligheter att klättra rejält i tabellen vid vinst i Malmö i afton.

Räkna med två taggade lag som kommer bjuda på en underhållande match och göra allt för att vinna.

Dagens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 15.15.

Timmy Renud