Munroe till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-06-17

Växjö Lakers har gjort klart med kanadensiske målvakten Scott Munroe som närmast kommer från spel i Adirondack Phantoms. 

Scott Munroe har förutom en säsong i KHL uteslutande spelat i Nordamerika och den gångna säsongen vaktade 31-åringen målet i AHL-laget Adirondack Phantoms. 

Munroe stod i 31 matcher, släppte in 2,78 mål per match samt hade en räddningsprocent på 91,3 %. 

- Det här är en målvakt med en solid grund och med bra erfarenhet, men där det finns mer att ta ut, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Vi har sett väldigt mycket av Scott och gillar det vi ser. Han är en stor och rörlig målvakt och för att vara nordamerikan så har han också en hel del europeiska influenser i sin spelstil. De egenskaperna i kombination att han har gott om rutin utan att vara gammal känns väldigt bra. 

Scott Munroe har gjort totalt sex AHL-säsonger. 2010/11 gjorde han sitt hittintills enda säsong i Europa då han spelade för Neftekhimik Nizhnekamsk i ryska KHL.

- Han har varit och känt på europeisk ishockey så han har en förståelse för vad som väntar i Sverige, säger Evertsson.

- Merparten av lagen som Scott vaktat målet hos har varit sämre lag längre ner i tabellerna, vi ska vara ett lag som ger honom bättre stöd och därmed ännu bättre förutsättningar att göra ett bra jobb. 

Växjö Lakers målvaktspar kommande säsong blir alltså Mattias Modig och Scott Munroe. 

- Vi känner att vi har ett bra par med två spännande målvakter med bra potential, säger Henrik Evertsson. 

Kontraktet med Scott Munroe är skrivet på ett år.

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson