Stark tredje gav övertygande seger
Publicerad: 2017-10-26
En match som var jämn, tajt och spännande till mitten av tredje perioden när Frölunda kom på besök i VIDA Arena. Men där Växjö gör på nytt en magisk tredje period och går från 3-3 till 7-3! Elias Pettersson blev stor hjälte med 3 mål och 2 assist.

Vi får en ganska avvaktande inledning av matchen där bägge lagen känner på varandra. Men efter drygt 4 minuter trycker sig Martin Lundberg i hemmalaget fri från mittzon. Lundberg går rakt mot gästernas målvakt Johan Gustafsson, men blir upphakad och domaren väljer att blåsa straff för Växjö! En straff som Elias Pettersson får förtroendet att ta, och Elias förvaltar det och placerar in 1-0 i gubbhörnet efter 3:57. Det blir startskottet för Växjö som bara forcerar fram och pressar ner Frölunda i gästernas zon och Gustafsson får göra några vassa räddningar för att hålla ytterligare ett mål för hemmalaget borta. Efter 12:06 åker hemmalagets Daniel Rahimi ut 2 minuter för fasthållning av klubba i ett kampmoment framför Viktor Fasth. Växjö fortsätter sitt fina spel i boxplay och Frölunda skapar inte något för att hota Växjös box. Men precis när Daniel Rahimi kommer in på isen skulle gästerna ändå kvittera matchen till 1-1. Matt Donovan släpper pucken längs med blålinjen till Lias Andersson, Andersson lägger en puck in mot Viktor Fasth, och där dyker Ponthus Westerholm upp och snyggt styr in pucken vid tiden 14:09. Frölunda är efter målet lite bättre i spelet men man skapar inga lägen trots spelövertaget och vi går till första periodvilan med 1-1 på jumbotronen, skotten 6-9.

Redan 42 sekunder in i andra perioden åker hemmalagets Brendan Shinnimin ut 2 minuter för crosscheking och nytt powerplay för Frölunda. Nu skulle Frölunda utnytta det numerära överläget. Ryan Lasch serverar Victor Olofsson i högra offensiva tekningscirkel och Olofsson gör inget misstag utan smäller in 1-2 tiden 2:05. Även Max Friberg får assist på ledningsmålet. Växjö har väldigt svårt att komma in i perioden och det är Frölunda som sätter villkoren. Men efter exakt 9 minuter drar Frölundas Kristoffer Gunnarsson på sig 2 minuter för tripping och Växjös första powerplay för kvällen. Och hemmalaget skulle ta chansen och kvittera matchen! Elias Pettersson lägger upp pucken på blå till Joel Persson som skjuter mot Gustafsson, pucken går upp i luften och när en Frölundaförsvarare ska lägga bort pucken med handen lägger han den rakt på bladet på Robert Rosén som stöter in 2-2 vid tiden 10:12. Frölunda fortsätter att vara lite bättre i spelet och Växjö får freda sig i sin egna zon. Men Förlundas Jonathan Sigalet drar på sig 2 minuter för interference efter 16:29. Växjö skulle behöva 12 sekunder för att återta ledningen till 3-2! Robert Rosén serverar Joel Persson på blå, Persson lägger ut pucken till Elias Pettersson, Pettersson står i sin favoritposition i den högra tekningscirkeln och skjuter stenhårt in pucken under plockhandsken på Gustafsson. Men Frölunda skulle kvittera på nytt efter 17:46. Ryan Lasch bryter en passning i Växjös zon, lägger den snett bakåt till Carl Grundström, Grundström gör inget misstag utan skickar in 3-3 bakom en överspelad Viktor Fasth. Det är det sista vi ser av den andra perioden. 3-3 i mål och skotten slutar 10-9 till Växjö.

Växjö börjar väldigt avvaktande i inledningen av tredje perioden och Frölunda sätter press direkt. Därför kommer matchens nästa mål ologiskt! En puck som går ner i rundeln bakom Johan Gustafsson, studsar ut rakt i zonen till vem, om inte Elias Pettersson som tar ett par skär in i banan, drar iväg ett dragskott rakt upp i nättaket bakom Gustafsson, hattrick, vid tiden 3:05 och 4-3! Vid tiden 4:53 får vi en dubbelutvisning på Benjamin Youds och Lias Andersson och spel 4 mot 4. Men i det spelet finns inget att rapportera om och bägge lagen fulltagliga igen. Spelet öppnar upp sig och det blir öppna spjäl från bägge lagen. Och efter 12:08 kommer kvällen 8:e mål, och det är Växjö som gör det och ändrar ställningen till 5-3! Ben Youds räddar pucken på offensiv blålinje, lägger den diagonalt med blålinjen till Oliver Bohm, Bohm slänger in pucken mot mål, pucken fastnar i trafiken framför Gustafsson, och där dyker Pontus Netterberg upp och forcerar in pucken bakom Gustafsson och jubel i VIDA Arena. Och av bara farten kommer 6-3 vid tiden 12:54. En spelvändning där Elias Pettersson hittar en passning från vänster sida av isen till höger där Robert Rosén kommer, Rosén skickar iväg ett skott som smiter in i vänstra krysset och hemmapubliken bara myser! Efter drygt 15 spelade minuter får dessutom Elias Pettersson ett friläge från egen zon, men denna gång är Gustafsson med på noterna och plockar pucken och hindrar Elias från att göra sitt 4:e mål för kvällen. Men målkalaset var inte slut där för hemmalaget. Efter 18:43 får Liam Reddox ett friläge efter Linus Fröberg och Adam Brdoecki snyggt spelat fram Reddox, Reddox gör inget misstag utan lyfter in slutresultatet 7-3! En helt otrolig sista period av Växjö Lakers som man vinner med 4-0! Skotten i sista slutar 11-5.

Nu väntar ny match hemma i VIDA Arena redan på lördag. Då är det dags för säsongens första derby mot HV 71 klockan 18. Vi syns väl där, hockey ska ses live!