J18: Bortaförlust
Publicerad: 2020-02-24
J18
Under helgen spelade Växjö match borta mot Malmö där det blev förlust med 1-6.

I helgen, närmare bestämt under lördagen, spelade Växjö bortamatch mot Malmö. Lakers stod upp bra i två perioder, men orkade inte riktigt hela fajten och föll till slut med 1-6.

Det blev endast ett mål i den första perioden och det prickades in av Alexander Dahlberg med knappt tre minuter kvar. Växjö gick således till pausvila med en 1-0-ledning.

Hemmalaget vände på steken i den andra perioden då man först kvitterade för att sedan sätta 2-1 efter knappt halva mellanakten spelad. Ledningsmålet kom för övrigt i powerplay. Det skapades lägen åt båda håll efter 2-1-målet, men något mer mål i perioden blev det inte.

I den tredje perioden lossnade det rejält för Malmö då man smällde in fyra mål medan Växjö inte lyckades peta någon mer puck förbi Alexander Wendt i hemmamålet. Malmö vann därmed matchen med klara 6-1.

Även Färjestad förlorade i helgen, vilket gör att Växjö och Färjestad fortsatt ligger på samma poäng i tabellen. Dock har Karlstadslaget en bättre målskillnad än Lakers, vilket gör att de ligger på en åttondeplats medan Växjö får nöja sig med en niondeplats i dagsläget.

Skott: 34-24 (12-9, 12-8, 10-7)

Lördagen den 29 februari spelar Växjö sin kommande match. Den matchen spelas i Växjö Ishall mot Färjestad och har nedsläpp 14.00. Såväl Färjestad som Växjö har tolv poäng efter 14 omgångar och tävlar, tillsammans med Mora, om åttondeplatsen i tabellen. Lördagens match är således väldigt viktig. Missa inte chansen att se den spännande matchen på plats!