Hlavac, Åslin & Welch spelar
Publicerad: 2013-01-25

Sam Hallam har tagit ut laget mot Modo och både Jan Hlavac och David Åslin finns med från start, liksom comebackande Noah Welch.

Det är mycket nytt i Växjö Lakers lag i hemmamatchen mot Modo. 

Nyförvärven Jan Hlavac (spelar i tröja 27) och David Åslin (spelar i tröja 89) kliver in i hetluften direkt och bildar kedja med Robert Rosén. 

- Vi tycker att vi har fungerade enheter i stort och vill inte ändra för mycket. Nu har vi kvar stabiliteten men får en ny kedja som ska bli spännande och intressant att följa, säger Sam Hallam. 

- I övriga formationer är det små förändringar, men spelarna har spelat i de här konstellationerna tidigare under säsongen så det finns en trygghet i det.

Förändringarna i övrigt blir att Petr Vampola går in med Johan Markusson och Erik Josefsson, precis som han gjorde mot AIK senast, och att Alexander Johansson återigen kliver in som center och återförenas med samspelta duon Steve Saviano och Jan Urbas.

Enheten med Dennis Rasmussen, Tomi Kallio och Liam Reddox är intakt. Brad Moran blir extraforward.

På backsidan gör Noah Welch en efterlängtad comeback efter skada och Växjö Lakers kommer rulla på sju backar. 

- Han kommer spela, han skulle inte vara med om han inte var redo för spel. Sedan får vi se till matchbild och så vidare, säger Hallam som också ger Tom Linder chansen från start. 

- Tom klev in sist och gjorde det bra.

Mattias Modig får chansen i mål. 

- Vi tycker att han gjorde två bra matcher förra veckan och vi har gått hårt på Fredrik Norrena under säsongen, och behöver ha två målvakter igång, säger Hallam.

Mikael Eriksson, Gustav Hjalmarsson och Johan Andersson byter inte om.

- Så här vass har konkurrenssituationen inte varit på hela säsongen. Det är en positiv situation, säger Hallam.

Matchen mot Modo spelas fredagen 25 januari klockan 19.00. Arenan öppnar redan 17.00 - välkomna då!

» Boka biljett 

Det finns också VIP-biljetter till Gräddhyllan där du sitter vid restaurangbord hela matchen och äter buffé. Pris: 395 kronor. Köps i Biljettservice.
» Läs mer om erbjudandet på Gräddhyllan

Efter matchen är det efterfest på Plan 4. Alla med matchbiljett, i mån av plats, är välkomna upp 15 minuter efter slutsignal. Efterfesten pågår till 23.00.

Mellan 17.00 och 18.00 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour

Redaktör Jonas Gustavsson