En tuff kamp i Linköping slutade med vinst
Publicerad: 2018-11-13
I kväll fanns Lakers motstånd i SAAB Arena och det blev en jämn och spännande kamp, där Lakers genom en bra laginsats gick segrande ur striden med 1-3.

Första perioden i kvällens batalj inledde Linköping piggt och man satte direkt tryck mot Lakerskassen och Viktor Fasth. Lakers lyfte dock snabbt upp spelet och de första 5 minuterna var ganska jämna lagen emellan. 06:08 fick Daniel Olsson Trkulja i hemmalaget åka och sätta sig i två minuter sedan han åkt på Viktor Fasth och det skulle bara dröja lite drygt en minut innan Växjö Lakers satte ledningsmålet, pucken gick från Bokk och Horák upp till powerplayspeciallisten Joel Persson, som satte pucken mycket tack vare Kiiskinen som skymde Jonas Gustavsson som inte såg pucken komma. 0-1 till Lakers efter 07:12. Strax därefter visades nästa Daniel ut, denna gången hette han Rahimi i efternamn och fick sitta 2 minuter för en hakning 08:55. Lakers boxplay var riktigt bra, hemmalaget gavs inga möjligheter att komma till några farligheter och Växjö blev fulltaliga igen och matchens första powerbreak var ett faktum. Efter avbrottet låg Lakers på och Linköping fick börja om i egen zon flera gånger, men med 2:37 åkte Pontus Holmberg ut för en slashing på Lukas Bengtsson och hemmalaget fick en ny chans att få till ett lite bättre powerplay. LHC skapade ett riktigt bra läge redan i första läget, pucken låg och dallrade vid Fasths vänstra stolprot, men med gemensamma krafter från VLH lyckades inte hemmalaget denna gången heller att utnyttja det numerära övertaget. Första perioden slutade 0-1, 9-6 i skott på mål och 1x2 minuters utvisning för Linköping och 2x2 minuter för Växjö Lakers.

Period två tog vid och vi kunde se hur Lakers stod upp bra och tvingade Linköping till att börja om från egen zon flera gånger. Dock skulle hemmalaget kvittera då Andrew Gordon kom på egen hand utmed högerkanten och la in en myra mot Fasth som inte kunde hålla den utan den gled retfullt in mellan benskydden. Tid för kvitteringen 05:15. Efter målet fick hemmalaget lite mer energi, men det var ändå Växjö Lakers som skapade flest målchanser, men vid andra perioden powerbreak så stod matchen och vägde ganska jämt. Efter 11:11 spelat så fick Anton Karlsson i Linköping sätta sig två minuter för en interference, då han gjorde ner Janne Pesonen lite väl bryskt, och det var dags för Lakers andra powerplay. Denna gången var inte lika lyckosam som förra powerplayet, och hemmalaget blev fulltaliga igen. Med dryga fem minuter kvar så åkte Linus Högberg och Adam Ginning in i Lakersburen och tog med sig målet till kortsargen, och vi fick ett litet extra paus innan spelet kunde fortsätta. När spelet kom igång så var det dags för ytterligare en bänkvärmare då Jimmy Andersson fick två minuter för fasthållning av klubba 14:49. Ytterligare en chans för Lakers att ta tillbaka ledningen i matchen. Julius Junttila vände upp på förlängda röda och la in pucken som tog på Gustavssons benskydd och gick in. Det var nog inte ens tänkt som ett skott från Julius, vilket bekräftades av det leendet som han visade upp när han förstod att pucken var i nät. 1-2 efter 16:50 på klockan. 17:56 kom en utvisning på Roman Horák för en tripping och Linköping satte upp ett bra powerplay, där den forne Lakersspelaren Adam Brodecki hade det vassaste läget, men Lakers blev fulltaliga igen och de kvarvarande sekunderna tickade ut, och vi gick till pausvila med resultatet 1-1 i mål, 6-5 i skott på mål och utvisningarna fördelades 2x2 minuter för Linköping, och 1x2 minuter för Växjö.

Tredje perioden drog igång och inledningsvis parkerade hemmalaget i Lakers försvarszon och man tryckte på riktigt ordentligt i offensiven och det skulle ta ett par, tre minuter innan Växjö fann sig och kunde lyfta ut spelet mer än ytterst tillfälligt. Efter några minuters spel, blev matchbilden den omvända. Lakers tryckte på och parkerade sig under lite längre perioder i hemmalagets zon, som fick slå icing eller blockerade Gustavsson pucken. Trots en pinne mer på tavlan så var det jämnt på isen och man bytte sida ett par gånger till innan matchens sista powerbreak. Spelmässigt jämt, men hemmalaget hade ju lite mer att jaga. Men det var Lakers som var mest effektiva. Joel Persson snappade upp pucken efter slarv av hemmalaget och hittade captain Reddox med en fin passning, Reddox hittade i sin tur Pontus Holmberg med en fin macka och 12:23 satt 1-3 pucken i nätmaskorna bakom Gustavsson. Med 3:02 kvar tog Tommy Jonsson time-out och plockade Gustavsson för en sista forcering i spel 6-5. Lakers slet verkligen ordentligt i försvarsarbetet de sista minuterna och en bra laginsats låg bakom kvällens seger där Växjö besegrade Linköping med 1-3. Skott på mål 23-19 och utvisningarna 3x2 för båda lagen.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är på torsdag den 15/11 kl 19:00 då Luleå kommer på besök. Hockey ska ju ses live, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu