J20: Helgsummering
Publicerad: 2019-11-18
Under helgen spelade Växjö två matcher där man föll i den ena och vann i den andra.

Ytterligare en helg har passerat där Växjö spelat två matcher. Under lördagen föll man borta mot HV71 med 4-6 och under söndagen straffbesegrade man serieledarna Frölunda med 3-2.

HV71 – Växjö

Första perioden var jämn där till slut HV71 fick in 1-0 med drygt fem minuter kvar av de första 20 minuterna. Innan perioden var slut utökade man även sin ledning till 2-0.

Jönköpingslaget fortsatte trumma på i den andra perioden och gjorde såväl 3-0 som 4-0 i mitten av mellanakten. De båda lagen fick chansen i numerärt överläge under den sista delen av perioden, men lyckades inte utnyttja övertaget.

HV71 såg ut att gå mot en klar seger, men Växjö ville annat. Hampus Sjöbrink reducerade i powerplay inledningsvis av den tredje perioden. Med mindre än fem minuter kvar reducerade Lakers på nytt, denna gång genom Hugo Wirell. Ytterligare ett par minuter senaste satte Lukas Söderlund 3-4 i powerplay, vilket satte hemmalaget under rejäl press. HV71 gjorde sedan 5-3 i tom kasse med 81 sekunder kvar. Växjö gav dock inte upp utan reducerade för fjärde gången i slutakten då Adam Bäckstrand höll sig framme. HV71 satte 6-4 med fyra sekunder kvar av matchen och ordnade till slut tre poäng efter stor dramatik.

Frölunda – Växjö

Precis som matchen mot HV71 var den första perioden väldigt jämn. Växjö tog dock ledningen med 1-0 med 2.11 kvar av perioden då Mathias Kemppi lyckades överlista Victor Svensson i Frölunda-målet. Målet tillkom i numerärt överläge.

I den andra perioden var det stundtals väldigt mycket Frölunda. Hemmalaget vann bland annat skotten med 14-5, men Hugo Haas i Växjö-kassen stoppade samtliga. Perioden slutade därmed 0-0 och Växjö hade ledningen inför den tredje perioden.

Målen trillade in under den tredje perioden. Frölunda kvitterade först till 1-1 i powerplay efter drygt fem minuters spel. Med mindre än nio minuter kvar av den ordinarie speltiden återtog Växjö sin ledning då Elliot Nordholm prickade in säsongens andra mål. Frölunda skulle dock kvittera på nytt och tvingades således fram en förlängning.

Den efterföljande förlängningen blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar. Växjö gjorde mål på tre av sina fyra straffar och gick vinnare ur striden då Hugo Haas stoppade tre straffar.

Summering:

Växjö spelade in två poäng under helgen där man minst sagt tog en meriterande seger borta mot serieledarna, Frölunda. Lakers ligger fyra i tabellen efter att ha spelat in 38 poäng på 21 matcher. Man är två poäng före femman Malmö och fyra poäng bakom trean HV71.

Växjö spelar sin nästa match lördagen den 23 november då Karlskrona gästar i Växjö Ishall. Karlskrona har haft en tuff säsong och ligger åtta i tabellen med tolv poäng på kontot. Senast gjorde man dock en bra bortamatch mot Frölunda, men föll till slut med uddamålet 5-6.