Seger i kokande VIDA Arena
Publicerad: 2013-01-25

Växjö Lakers svarade för en energifylld match påhejad av en kokande VIDA Arena och kunde till slut besegra Modo med 3-2. 

Efter tio förluster så kom äntligen en seger!

Inför ett kokande VIDA Arena vann Växjö Lakers med 3-2 mot Modo efter en härlig insats med en rafflande avslutning. 

- Det är klart att det är en skön vinst. Publiken står upp innan matchen och det är fantastisk inramning. De bar fram oss i den sista perioden, det var ett magiskt tryck, säger Sam Hallam efter matchen. 

Som så många gånger förr så släppte dock Växjö Lakers in första målet då Per-Åge Skröder gjorde 1-0 efter 12.33. Innan perioden var över hann Växjö Lakers dock kvittera sedan Dennis Rasmussen spelat fram Liam Reddox till 1-1 i power play. 

I den andra perioden kom också 2-1 genom Rasmussen själv. Växjö Lakers hade också bud på fler mål i den andra akten, men fick inte hål på Modo. 

Istället kom 3-1 i den sista perioden. Robert Rosén gjorde en snygg dragning i mittzon innan han serverade pucken till debuterande David Åslin som snyggt skickade in pucken i krysset. 

- Han tar ett otroligt bra beslut och det är kul att se, säger Hallam om Åslins mål. 

Modo tilläts dock reducera och det blev en rafflande upplösning där Växjö Lakers fick slåss med näbbar och klor för att freda egna målet. 

Men det blev vinst. 

- Det var otroligt skönt, det är en rejäl lättnad, säger Dennis Rasmussen. 

Vilken energi ni visade upp?
- Ja, vi hade verkligen bra energi. Jag tycker vi haft energi i många matcher, men vi har fått in lite nya killar och de bidrar med mycket och det skapar energi. Det är något kul som händer när nya spelare kommer in och det lyfter hela laget. 

Men det blev onödigt spännande?
- Vi har inte studsarna med oss, men nu får vi lite självförtroende att bygga vidare på. Jag tycker att vi kunde ha gjort många fler mål idag för vi har grymma lägen, men som sagt, vi har fortfarande inte marginalerna på vår sida. 

Hela laget gjorde en solid insats och Sam Hallam berömde den nya kedjan med Robert Rosén och nyförvärven David Åslin och Jan Hlavac. 

- Jag tycker att de kompletterar varandra bra. De ger bra ytor till varandra och det var kul att se samarbetet vid 3-1-målet, säger Hallam, som givetvis var glad över segern. 

- Den här matchen var viktig, det förstår alla som kan läsa en tabell. Det gäller för oss att hålla fokus på vår prestation och fortsätta spela så här, för det kommer att ge resultat. 

I och med segern så gick Växjö Lakers upp på nionde plats i tabellen.

Redaktör Jonas Gustavsson