Inför Växjö – Skellefteå
Publicerad: 2017-11-18
Inför
Idag spelar Växjö sin första hemmamatch i SHL på två veckor när det tippade topplaget Skellefteå kommer på besök till VIDA Arena.

Senast Växjö spelade hemmamatch i SHL var den 4 november, vill säg för exakt två veckor sedan. Då besegrade man jumbon Rögle med klara 3-0. Idag är det äntligen dags för SHL-hockey i VIDA Arena igen när det tippade topplaget Skellefteå kommer på besök.

Lakers är inne i en hysterisk form och har sju raka vinster i bagaget inför dagens match mot Skellefteå. Laget har spelat in 41 poäng på 18 matcher och är fem poäng före tvåan Färjestad, som har en match mer spelad än Växjö.

Även Skellefteå verkar vara på rätt väg formmässigt. Laget har vunnit tre av sina fyra senaste matcher där Färjestad besegrades senast med 6-5 efter en galen och målrik tillställning. Skellefteå återfinns först på en sjätteplats i den jämna tabellen med sina 31 poäng på 18 matcher.

Växjö och Skellefteå har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Matchen spelades i slutet av september i Skellefteå Kraft Arena där Lakers lyckades vinna med uddamålet. Faktum är att Robert Rosén prickade in matchens enda mål i mitten av den första perioden.

Det brukar bli heta och underhållande matcher när Växjö och Skellefteå ska göra upp. Under fjolårssäsongen möttes man fyra gånger där Växjö lyckades vinna tre av matcherna. Båda hemmamatcherna vann man klart med 4-0 och 5-2. Bortamatcherna slutade båda med ett oavgjort resultat efter 60 spelade minuter där de båda lagen vann en varsin match efter övertid.

Lakers har varit strålande på hemmaplan under säsongen där man vunnit åtta av nio matcher i VIDA Arena. De fina resultaten gör också att man är seriens poängmässigt bästa lag på hemmaplan såhär långt.

Skellefteå har bara lyckats vinna en av sina fyra senaste matcher på resande fot, men innan dess vann man tre av fyra bortamatcher och ligger på en sjätteplats i bortatabellen.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då!