J20: Galen vändning
Publicerad: 2020-01-19
Under lördagen svarade Växjö för en galen vändning när man lyckades vända 1-4 till vinst med 7-6 efter förlängning efter att man vunnit den tredje perioden med hela 5-2.

Under lördagen tog Växjö sin första vinst i J20 SuperElit Top 10 då man svarade för en galen vändning i hemmamatchen mot Örebro. Lakers vände nämligen 1-4 till vinst med 7-6 efter förlängning efter att man vunnit den tredje perioden med hela 5-2.

Växjö fick en bra start på matchen då Lucas Edmonds skickade in 1-0 för hemmalaget efter knappt åtta minuters spel. Några minuter senare kvitterade Örebro till 1-1 i powerplay. Som om inte det vore nog tog gästerna även ledningen under slutminuterna av den första perioden.

I den andra perioden var det mycket Örebro. Gästerna vann bland annat skotten i mellanakten med 13-6. Gästerna gjorde även två mål och utökade således sin ledning till 4-1 inför den tredje perioden.

Växjös första minuter i den tredje perioden var minst sagt galna. Efter 4.33 reducerade William Magnusson till 2-4, 29 sekunder senare reducerade man på nytt, denna gång genom Emil Malysjev och ytterligare 1.54 senare skickade Magnusson in sitt andra mål för dagen, vilket innebar 4-4! Lakers gick alltså från 1-4 till 4-4 på 2.23. Därefter återtog Örebro sin ledning, men Växjö kvitterade på nytt. 5-5-målet svarade Victor Stjernborg för i numerärt överläge. Med 3.37 kvar av den tredje perioden fullbordade Edmonds Växjös vändning då han lyckades pricka in 6-5 till hemmalaget. Örebro skulle dock kvittera innan den ordinarie speltiden var slut.

I den efterföljande förlängningen fick vi se en hattrickskytt då Edmonds satte 7-6 för Växjö redan efter 24 sekunders spel av övertiden och Lakers tog därmed sin första seger i J20 SuperElit Top 10 efter en sanslös vändning.

Växjö ligger åtta i tabellen med två inspelade poäng på tre matcher. Man är därmed två poäng före Djurgården och Brynäs samt endast en poäng bakom HV71 och Linköping. Det ska tilläggas att HV71 har spelat en match mer än Lakers.

Skott: 31-39 (10-15, 6-13, 14-11, 1-0)

Växjö spelar sin kommande match redan under söndagen då huvudstadslaget Djurgården kommer på besök till Växjö Ishall. Stockholmarna har inlett serien med tre raka förluster där man bland annat fick se sig besegrade av Frölunda med 1-3 under lördagen. Dagens match har nedsläpp 13:00!