Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Munroe: "Härlig möjlighet"

26 juni 2013 16:11

Det senaste tillskottet i Växjö Lakers är målvakten Scott Munroe - och han är glad över att ha fått chansen i Sverige.


– Detta är en stor möjlighet för mig. Jag är jätteglad över att Växjö Lakers och Henrik Evertsson har gett mig den här chansen, säger Scott Munroe när han nås på telefon bortifrån Nordamerika.

31-åringen har tillbringat hela karriären på andra sidan Atlanten, med undantag för en säsong i ryska KHL då han lirade med Neftekhimik Nizhnekamsk.

– Det var en bra erfarenhet för mig att komma tlll Europa då. Det krävde en anpassningsperiod, det är mer passningar och ytor på den större isen vilket gör att man måste agera lite annorlunda, säger Scott.

– Min upplevelse var att det finns fler skickliga spelare i Europa. Killarna i fjärdekedjan vill inte slåss utan spela ishockey, så alla är ett hot på ett annat sätt.

Det sägs att du har europeiska influenser i ditt spel?
- Jo, så är det. Jag har haft Neil Little som målvaktscoach i Philadelphia och han spelade sitt sista år i Finland och plockade upp många saker där som han sedan lärde mig, bland annat att inte vara så stel i mål, utan spela ett mer rörligt och flexibelt målvaktsspel. Men jag ser fram emot att lära mig ännu mer och jobba med Anders "Ankan" Svensson.

Någon NHL-match har det inte blivit för Scott Munroe. Bara nästan.

– Jag har varit backup ett par gånger, men inte mer än så. Det var häftigt, säger han.

På tal om NHL - det vimlar av europeiska målvakter i världens bästa liga nuförtiden, och det är Munroe imponerad över.

– Det finns bra målvakter i hela världen men om man ser till de två senaste åren så har det kommit in många svenska och europeiska målvakter i NHL. Det är stora och atletiska killar som är bra skolade. Alla tre spelarna som var nominerade till bästa målvakt i NHL den gångna säsongen var européer. Jag vet inte om det är en dålig tid för nordamerikanska målvakter, men just nu känns Europa hett där, man har gått om Nordamerika, säger Scott.

– Samtidigt är det också ett fenomen om ger mig chansen i Europa. Många bra svenska och europeiska målvakter försvinner till NHL och det öppnar upp för andra, som mig.

Varför blev det Sverige egentligen?
- Jag spelade med Niklas Persson i Ryssland och jag får tacka honom en del. Han satte mig i kontakt med rätt personer och såg till att det fanns personer som fick upp ögonen för mig. Niklas sa att jag skulle älska Sverige. Jag har haft förmånen att spela med flera svenska killar och jag har bara positivt att säga om dem.

Känner du någon av transatlanterna i Växjö Lakers?
- Jag har spelat mot de flesta. Rhett Rakhshani spelade jag faktiskt med i några matcher när jag var i Bridgeport för han avslutade där under sitt sista collegeår. Sedan har jag spelat mot honom också. Även mot Liam Reddox. Jag tror inte jag spelat mot Noah Welch, men vi har varit i AHL samtidigt, men jag spelade i öst och han i väst. Men jag känner till de här killarna och det är bra spelare.

Skönt att ha lite landsmän i laget också?
- Det skadar inte, det gör det enkelt att anpassa sig. Men jag tror inte det blir några problem ändå. När jag var i Ryssland var det lite problem med språket, men alla i Sverige snackar så bra engelska så jag ser inga hinder alls.

Vad vet du om Sverige?
- Inte så mycket mer än att det är ett land med trevliga människor. Sedan vet jag att alla är noga med hur de är klädda. Jag är lite typiskt nordamerikansk och bryr mig inte så mycket. När jag spelade med Björn Melin i Ryssland så skrattade han åt mina kläder (haha).

Munroe kommer att kampera ihop med Mattias Modig i Växjö Lakers-kassen kommande säsong och han känner honom sedan tidigare.

– Jag har mött honom på ett träningsläger med Pittsburgh Penguins. Han hade tyvärr problem med skador men jag vet att han är en bra kille, det ska bli skoj att arbeta med honom, säger Scott

Du blir den rutinerade av er två?
- Ja, men det är inget nytt. De sista åren i AHL har jag varit veteranen. Man ska veta att AHL är en utvecklingsliga med väldigt många yngre, så man har haft rollen som mentor till en del talanger. Mattias är en toppmålvakt så jag tror vi kan sporra varandra till bra prestationer.

Hur är du i omklädningsrummet?
- Jag gillar att jobba hårt och vara seriös, men jag är också bra på att slappna av och ha roligt. Jag skämtar gärna med killarna och försöker alltid ha ett leende på läpparna.