Förlust i returmötet mot Oskarshamn
Publicerad: 2020-09-03
Returmötet mellan IK Oskarshamn och Växjö Lakers blev en ganska intensiv tillställning, många utvisningar, och flera individuella bra insatser. Hemmalaget inledde bäst, Lakers kom ifatt och tog över taktpinnen, men i slutskedet blev det mycket chanshockey där Oskarshamn drog det längsta strået.

Robert Rosén vann första tekningen i kvällens andra träningsmatch mot Oskarshamn, denna gången i Be-Ge Hockeycenter. Men det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen och inledde matchen mest inspirerat. Viktor Fast fick göra ett par fina ingripanden redan från start. Efter 6:30 ungefär så la Joel Persson en macka över hela isen med adress Richard Gynge, men Joe Cannata fick tag på pucken. Växjö hade lyft upp spelet lite grann efter de första fem minuterna som det mer eller mindre bara var Oskarshamn. Kvällens första balja stor dock hemmalaget för. Efter 09:11 så fick Jan Ordos pucken centralt framför Fasth som inte hann med i sidoförflyttningen och 1-0 på tavlan var ett faktum. Strax efter visades Gynge ut för en hakning, men kvällens första boxplay spelades av galant utan att Oskarshamn lyckades åstadkomma några farligheter. Med dryga fem minuter kvar av perioden så var Lakers åter uppe och ställde till lite oreda framför Cannata, men hemmalaget lyckades freda sig. Nolan Zajac drog på sig en slashing-utvisning med 4:19 kvar på perioden, och Lakers skulle få möjlighet i kvällens första powerplay, men efter dryga minuten efter Zajacs utvisning åkte Emil Pettersson sig skyldig till en crosschecking och vi hade spel 4-4. Men 19 sekunder senare åkte Joel Persson ut för en fasthållning, men fick med sig Engsund för en roughing. Det var inte slut på utvisningarna där, 41 sekunder senare åkte Rickard Palmberg ut för en hakning och Växjö skulle få en minut ungefär i powerplay, och Joel Persson, hittade Emil Pettersson som drog till, och Martin Lundberg höll sig framme och kunde peta in returen till 1-1. Men med bara 12 sekunder kvar fick Joakim Thelin tag på en lös puck och skrinnade sig fri mot Fasth som inte kunde stå i vägen och hemmalaget återtog ledningen. Skott på mål skrevs till 9-7 och utvisningarna landade på 3x2 minuter för vardera lagen.

Mellanakten inleddes med högt tryck av hemmalaget, och Viktor Fasth fick briljera två gånger om med fina räddningar redan i den första minuten. Men Lakers var snabbt med på banan och utjämnade puckinnehavet. Efter 3:42 visades Thelin ut för en hakning, och vi fick se ett ganska bra powerplay från Växjö, med ett antal fina försök. Men 16 sekunder kvar på Oskarshamns utvisning kom kvitteringen när Forsbacka-Karlsson hittade Marcus Sylvegård som tryckte upp den i nättaket. 2-2 och hemmalaget blev fulltaliga. Firma Rosén, Gynge och Pettersson satte upp några riktigt fina attacker, och Cannata fick jobba hårt för att inte släppa in en ledningspuck för gästerna. Viktor Stjernborg gjorde också några fina byten mitt i perioden. Joel hittade åter en lång passning över hela isen, denna gång med adress Pettersson och Emil fintade bort sin back och var så nära att få in trissan. Växjö satte upp riktigt bra press vid flera tillfällen, och det luktade ledningsmål lång väg. Offensiven kom av sig lite då Oskarshamn gick till anfall, och Linus Nässén oturligt fick upp klubban i ansiktet på en hemmaspelare, och fick sitta två minuter för det. Lakers hade fullt sjå med att försvara sig i boxplayet som följde, men man redde ut det hela tillsammans med Fasth som agerade resolut mellan stolparna. När Växjö blev fulltaliga så satte man åter hög press, och man fick men sig en interferenceutvisning på Oliver Larsen. Powerplayet blev fruktlöst denna gång, och hemmalaget blev fulltaliga igen och perioden tog slut. Skott på mål summerades till 9-13 och 4x2 minuters utvisning för Oskarshamn, och 2x2 minuter för Växjö.

Period tre började med ett taggat hemmalag, som gick på i ullstrumporna för att skapa sig en ledning, och närmare än Markus Modigs möjlighet kommer man inte, nästan helt tomt mål och han drar den i ribban, tack och bock tänkte nog flera vitklädda spelare. Lite slarvigare spel inledningsvis i tredje, men vi fick ändå se ett par fina chanser, Fredrik Karlström hade ett fint läge med Cannata var med och kunde styra undan pucken. Efter 9:11 spelat så visades Martin Lundberg ut för en slashing, och det tog Oskarshamn bara 20 sekunder att ta ledningen genom backskott från Nolan Zajac och styrning av Kim Strömbergs klubba och Lakers blev fulltaliga igen. Strax därefter fick Rickard Palmberg sätta sig för andra gången ikväll på botbänken efter att han gjort sig skyldig till en fasthållning. Men Lakers powerplay nådde inte upp till den nivå vi har vant oss vid denna försäsongen. I spel 5-5 var det mer rörigt i denna perioden. Båda lagen kom till flygande anfall och chanserna avlöste varandra. Med bara 1:20 kvar kom Forslund fri mot Cannata men blev nergjord och straffslag utdömdes. Straffen tog Emil Pettersson hand om men Cannata gjorde vad han skulle på det försöket med och räddade på så vis hem segern till Oskarshamn ikväll. Vi summerar matchens siffror till 3-2, skott på mål 27-29 och utvisningarna 12x2 för hemmalaget och 10x2 för Växjö.

Tisdag den 8/9 kl 19:00 står HV71 för motståndet i Husqvarna Garden, följ gärna matchen på Cmore eller via sociala medier.