J18: Säsongen är över
Publicerad: 2018-03-12
J18
I lördags föll Växjö borta mot Färjestad i åttondelsfinal och förlorade matchserien med 0-2 och därmed tog årets säsong slut.

Inför åttondelsfinal 2, som spelades i lördags borta mot Färjestad, låg Växjö under med 0-1 i matcher och en seger krävdes för att inte säsongen skulle ta slut. Tyvärr vann hemmalaget med 3-1 och avancerade till kvartsfinal medan Lakers säsong är över.

Den första perioden var jämn där båda lagen skapade vassa målchanser. Växjö fick chansen i numerärt överläge två gånger om under den sista halvan av perioden, men lyckades inte överlista en storspelande Eric Forsberg i hemmamålet.

I början av den andra perioden kom matchens första mål när Filip Norberg satte 1-0 i powerplay. I slutet av mellanakten utökade Färjestad sin ledning till 2-0.

Färjestad släckte Lakers dröm om en vändning när man gjorde 3-0 i spel fem-mot-tre redan efter en minut och 33 sekunders spel av slutakten. Växjö försökte komma tillbaka i matchen och plockade ut målvakten tidigt. När det återstod 1.52 av matchen reducerade Hugo Wirell, men närmare än så kom inte Lakers.

• 1-0 (22:53) Filip Norberg utan assist -5/4
  • 2-0 (37:26) Daniel Andersson utan assist
  • 3-0 (41:33) Jacob Sandberg assist Filip Norberg, Lukas Söderlund – 5/3
  • 3-1 (58:08) Hugo Wirell assist Filip Cederqvist – 5/6

Skott: 26-31 (10-12, 9-11, 7-8)